Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος με πτώση θερμοκρασίας – Βροχές και στην Αθήνα

Μεταβολη έχει παρουσιάσει ο καιρός  από το βράδυ της Τετάρτης με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες να διαδέχεται ένα κύμα κακοκαιρίας από τα βόρεια, το οποίο φέρνει ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να εκτοπίσει τη σκόνη και να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, ενώ αναμένεται να φέρει χιόνια στα βουνά και πολλές βροχές το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου.

«Παρότι δεν θα είναι ακραία τα φαινόμενα, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και τα βόρεια» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος κάνει λόγο για δύο καιρικές διαταραχές.

Όπως τονίζει, η πρώτη διαταραχή ήταν από Τετάρτη προς Πέμπτη και η δεύτερη θα είναι από Παρασκευή προς Σάββατο. «Παρότι ο δείκτης βροχοπτώσεων EFI (Extreme Forecast Index) δεν λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, χρειάζεται σχετική προσοχή στις περιοχές όπου οι αποχρώσεις του πορτοκαλί χρώματος είναι πιο έντονες» υπογραμμίζει.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, τονίζει ότι πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα, από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι. «Είναι ένα σύστημα το οποίο θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σαρώσει όλη τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το βράδυ της Παρασκευής θα βρέξει και στην Αττική, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι το νερό θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα» συμπλήρωσε.