e-neaionia.gr

Η Νέα Ιωνία σε γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Τους τέσσερις πρώτους αστικούς προσφυγικούς συνοικισμούς της Ελλάδας , δηλαδή τη Νέα Ιωνία, τον Βύρωνα, την Καισαριανή και τη Νέα Κοκκινιά– φιλοξενούν τα ΕΛΤΑ σε μια αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που δημιουργήθηκε ειδικά για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Νέα Ιωνία έγινε αναμνηστικό γραμματόσημο

Τα γραμματόσημα θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 12:00, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων (Σταδίου 13).

Τη διαδικασία δημιουργίας των γραμματοσήμων θα παρουσιάσουν ο δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών Μενέλαος Χαραλαμπίδης και η χαράκτρια-ζωγράφος Μυρσίνη Βαρδοπούλου. Για τη δημιουργία των πρώτων αστικών προσφυγικών συνοικισμών θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Δήμου Ν. Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας Λουκάς Χριστοδούλου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι δήμαρχοι των τεσσάρων δήμων και ο πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων Πολυχρόνης Γριβέας.

«Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμης σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Γρηγόρης Κατωπόδης (Βύρωνας), Χρήστος Βοσκόπουλος (Καισαριανής), Γιώργος Ιωακειμίδης (Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη) και Δέσποινα Θωμαΐδου (Νέα Ιωνία).