Ηράκλειο Αττικής: Χρυσές λίρες και πανάκριβα ρολόγια η λεία ένοπλης ληστείας

Χρυσές λίρες, κοσμήματα και πανάκριβα ρολόγια πήραν κακοποιοί που εισέβαλαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 3 Μαΐου  σε διαμέρισμα, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, παραβιάζοντας την πόρτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και τιμαλφή. Οι διαρρήκτες, οι οποίοι ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, που βρίσκεται στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, άρπαξαν χρυσές λίρες, πανάκριβα ρολόγια πολύ γνωστής μάρκας, αλλά και κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 30 χιλιάδες ευρώ.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο μόλις ειδοποιήθηκαν, πήραν αποτυπώματα και αναζητούν τους διαρρήκτες ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπήρχαν πληροφορίες εκ των έσω για τα σημεία που υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα στο χώρο.

Και δεύτερη ληστεία σε μονοκατοικία

Το ίδιο βράδυ ληστεία έγινε και σε μονοκατοικία στην οδό Αγίας Λαύρας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στις 23:10, οι κακοποιοί, αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αγίας Λαύραςακινητοποίησαν με την απειλή πυροβόλου όπλου 88χρονη γυναίκα, που διαμένει στο σπίτι μαζί με τον 86χρονο αδελφό της.

Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και τιμαλφή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών.