Επιχειρηματίας στη Νέα Ιωνία βοήθησε να πιαστεί σπείρα διαρρηκτών που έκανε φάρσες στο TikTok

Δεν πίστευε στα μάτια της ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής στη Νέα Ιωνία, όταν είδε στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, ότι κάποιος είχε αλλάξει την φωτογραφία του προφίλ της, δημοσιεύοντας παράλληλα βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσαν δύο γυναίκες Ρομά.

Η ιδιοκτήτρια είχε πέσει θύμα διάρρηξης λίγες ημέρες πριν από σπείρα που δρούσε στην περιοχή και της είχαν πάρει το κινητό της και 1000 ευρώ. Αμέσως κατάλαβε ότι τα πρόσωπα που είχαν παραβιάσει το προφίλ της, στη δημοφιλή εφαρμογή ήταν οι ίδιοι που την είχαν κλέψει.

Οι εικόνες στο Tik Tok οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψη των δραστών, που πιάστηκαν με το κινητό του θύματος στα χέρια τους.

Μετά τη σύλληψη ξεδιπλώθηκε η δράση τους και αποκαλύφθηκε ότι είχαν βάλει ως στόχο κυρίως κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια σε ολόκληρη την Αττική, αδιαφορώντας αν καταγράφονταν από κάμερες ασφαλείας αλλά και αν άφηναν αποτυπώματα. Ο ένας από τους δύο δράστες ήταν εκείνος που έμπαινε μέσα στα καταστήματα ενώ ο δεύτερος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου». Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει ακόμα και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του βασικού διαρρήκτη με άλλο πρόσωπο όταν τα έβρισκε σκούρα και δεν μπορούσε να παραβιάσει.

Έσπαγαν τζαμαρίες με καπάκι φρεατίου

Οι δράστες υπολογίζεται ότι μέσα σε λίγους μήνες είχαν παραβιάσει 30 καταστήματα.

Σε μία από τις διαρρήξεις σε κομμωτήριο στη Δροσιά η κάμερα ασφαλείας καταγράφει τον έναν δράστη να σπάει την είσοδο με καπάκι φρεατίου ενώ παρατηρούνται και φώτα αυτοκινήτου έξω από το κατάστημα δευτερόλεπτα πριν την παραβίαση. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι μέσα σε μία νύχτα πραγματοποιούσαν τουλάχιστον δύο διαρρήξεις ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο δράσης. Από την ταυτοποίηση των δραστών προέκυψε ότι είχαν ρημάξει επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη ,Καρδίτσα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στην ομάδα υπήρχε και τρίτος άνδρας ο οποίος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου. Δύο ακόμα μέλη ήταν οι τελευταίες «προσθήκες» ως μέλη της εγκληματικής ομάδας όταν ο βασικός κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την κλοπή ενός τροχοφόρου στον Άγιο Παντελεήμονα. Μάλιστα σύμφωνα με τις αρχές η «στρατολόγηση» των δύο τελευταίων μελών δείχνει ότι συνέχιζαν την εγκληματική τους δράστη παρά το γεγονός ότι ο «εγκέφαλος» βρίσκονταν προφυλακισμένος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι ήταν παλιοί γνώριμοι των αρχών, που μπαινόβγαιναν στις φυλακές και δικάζονταν συχνά για κλοπές και διαρρήξεις.

Newpost.gr