Εκλογές 2023: Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία (εικόνες)

Εκλογές 2023: Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση οργάνωσαν οι ΚΟ Νέας Ιωνίας της ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, το Σάββατο, στη Νέα Ιωνία, στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Παφίλης και χαιρέτησαν η Αφροδίτη Κτενά, πανεπιστημιακός και υποψήφια με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα και ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Εκλογές 2023: Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία (εικόνες

Ανάμεσα σε κόσμο όλων των ηλικιών, το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Βασίλης Παρασκευόπουλος, Ντιάνα Λιάκου, Έλενα Μποτζιολή και Βούλα Τσίγκα, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-74 Σπύρος Χαλβατζής, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κ.ά.

Να γίνει κριτήριο ψήφου για τον κόσμο η στάση όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων απέναντι στην ανάγκη της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της, κάλεσε η Αφροδίτη Κτενά, που ανέβηκε πρώτη στο βήμα της συγκέντρωσης.

Εκλογές 2023: Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία

Στη συνέχεια ο Πέτρος Αλέπης, μίλησε για το πώς αντανακλώνται μια σειρά γενικότερα προβλήματα στην περιοχή, αλλά προκάλεσε και συγκίνηση κάνοντας αναφορά στις αγωνιστικές της παραδόσεις:

  • «Είμαστε στη γειτονιά της προσφυγιάς. Συμπληρώνονται 100 χρόνια φέτος από όταν δημιουργήθηκε η Νέα Ιωνία από τους παππούδες μας, που τώρα διάφοροι υποκρίνονται και τάχα συγκινούνται, τότε όμως οι πρόγονοί τους, τους έλεγαν “τουρκόσπορους” και άφησαν τις περιοχές ρημαγμένες και μόνο χάρη στον λαϊκό αγώνα μπόρεσαν να επιβιώσουν.
  • Είμαστε στη γειτονιά του Μπλόκου της Καλογρέζας. Στη γειτονιά που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ έγραψαν χρυσές σελίδες αγώνα και θυσίας κόντρα στους ναζί και στους συνεργάτες τους.
  • Στη γειτονιά των Ποδαράδων, του Μάντσεστερ της Ελλάδας όπως λέγονταν, λόγω των δεκάδων εργοστασίων και των χιλιάδων εργατών και εργατριών που δούλευαν εδώ. “Δεν έχει πάρκα και ψηλά σκαλιά, μόνο εργαστήρια και αργαλειά” λέει το δημοτικό τραγούδι για τον δήμο μας.
  • Στη γειτονιά του ανθρακωρυχείου, των μεγάλων ταξικών αγώνων, των κινημάτων για να φτιαχτούν σχολεία, να μείνουν ορισμένοι ελεύθεροι χώροι όπως το Παναιτώλιο.

Δεν είμαστε άκαπνοι δηλαδή εδώ πέρα. Γι’ αυτό το ποσοστό του Κόμματός μας εδώ είναι πάντα από τα πιο μεγάλα στην Αττική. Γι’ αυτό στις 21 Μάη θα το μεγαλώσουμε κι άλλο», σημείωσε μεταξύ άλλων”.