Δριμύ ψύχος στη Νέα Ιωνία

Δριμύ ψύχος στη Νέα Ιωνία – Στην κατάψυξη όλη η Αθήνα

Στην κατάψυξη μπαίνει ολόκληρη η Αττική από σήμερα ενώ και στην Νέα Ιωνία έρχεται δριμύ ψύχος τις επόμενες ώρες. Αιτία είναι το κύμα πολικών αέριων μαζών που εισβάλλει στη χώρα από τη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η δυναμική του ψυχρού αέρα έριξε απότομα τις τελευταίες ώρες τις θερμοκρασίες στη χαμηλή ατμόσφαιρα του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στους -10 έως -12 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για φαινόμενο έντονης αλλαγής του καιρού, που σπανίως συμβαίνει ακόμα και στην καρδιά του Χειμώνα και ακόμη σπανιότερα τον Μήνα Μάρτιο.

Πως μπήκε απότομα η Νέα Ιωνία στην κατάψυξη

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου η θερμοκρασία στο Λεκανοπέδιο της Αττικής θα παγώσει απότομα. Η δε πτώση της θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, περίπου 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά. Η μέγιστη τιμή της τις επόμενες μέρες δεν θα ξεπερνά τους 7 με 8 βαθμούς ενώ η ελάχιστη τη νύχτα θα φλερτάρει οριακά με το μηδέν και δεν αποκλείεται να πέσει και κάτω από αυτό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ τα επόμενα 24ωρα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός. Άλλο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι δυνατοί βοριάδες που η έντασή τους κατά περιόδους θα είναι θυελλώδης.

Στο νομό Αττικής το θερμόμετρο θα παγώσει τις επόμενες 24ωρες και από το βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται και νέα χιονόστρωση στα βόρεια τμήματα της Αττικής και στα γύρω βουνά. Μάλιστα, είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε για μία ακόμη φορά φέτος, χιόνι στη Νέα Ιωνία.