e-neaionia.gr Tο Ψηφιακό στέκι της πόλης

Διπλή γιορτή στη Νέα Ιωνία: Έρχεται στους Αγίους Αναργύρους εικόνα απ’ το Αιβαλί

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμάται και φέτος στη Νέα Ιωνία η εορτή των Αγίων Αναργύρων. Μάλιστα, με την ευκαιρία του εορτασμού στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης θα φιλοξενηθεί η Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας (διαβάστε στο σύνδεσμο την δοξασία για το πως βρέθηκε).

Στον Μητροπολιτικό Ναό η εικόνα της Ελεούσας από το Αιβαλί

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού την 1η Ιουλίου, που πανηγυρίζει ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ναός στη Νέα Ιωνία, θα λάβει χώρα η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης, προερχομένης από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.

Οι εορταστικές ακολουθίες για την εορτή των Αγίων Αναργύρων θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

Πέμπτη 30 Ιουνίου

Ώρα 7:30μμ: Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης και στη συνέχεια Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Παρασκευή 1 Ιουλίου

Ώρα 07:00-10:30πμ: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ώρα 7:30μμ: Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Ελεούσης και των Αγίων Αναργύρων. Ακολούθως, θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς τιμήν των Αγίων Ιαματικών και θαυματουργών Αναργύρων.

Ώρα: 9:00μμ: Μουσικοχορευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, με τη συμμετοχή των κατηχητικών συνάξεων του Μητροπολιτικού Ναού και Μικρασιατικών χορευτικών συλλόγων.