Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Κοινή πρωτοβουλία για να μην αλλάξουν οι χρήσεις γης

Μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, που αντανακλά τη σπάνια σύμπνοια προηγούμενων και νυν διοικήσεων ενός Δήμου με κεντρικό διακύβευμα να μην αλλάξουν οι χρήσεις γης και να μην αλλοιωθεί η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής.

Ειδικότερα, χθες εκπρόσωποι του Δήμου συναντήθηκαν για δεύτερη φορά ( η πρώτη ήταν στις 31/1) με τον Υφυπουργό Χωροταξίας κ. Ν. Ταγαρά. Του έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα των πολυόροφων κτηρίων που ξεφυτρώνουν στο ιστορικό Προάστιο, και του δήλωσαν πως ο Δήμος είναι κατηγορηματικά αντίθετος.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Προάσπιση της φυσιογνωμίας του προαστίου

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης και η νυν και η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Αλεξοπούλου και Κλαίρη Σινανιώτη. Στη διάρκεια της συνάντησης επιδόθηκε στον Υφυπουργό επιστολή, ή οποία έχει την υπογραφή τόσο του νυν Δημάρχου κ. Γαλάνη όσο και των πρώην Δημάρχων του Δήμου, που διαχρονικά αντιτίθενται σε ό,τι αλλοιώνει την φυσιογνωμία του προαστίου.

Επίσης τονίστηκε ότι ο Δήμος διαχρονικά αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξουν οι χρήσεις γης επί του κεντρικού οδικού δικτύου.

“Η προσπάθεια όλων μας να προστατευτούν οι κηπουπόλεις και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Δήμου μας θα συνεχιστεί και στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι μια γροθιά” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.