Δήμος Ηρακλείου: Ηλιακά κιόσκια ανακύκλωσης τοποθετούνται σε 5 πλατείες

Ηλιακά κιόσκια ανακύκλωσης εγκαθιστά στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Μετά τους παραδοσιακούς κάδους (διαφόρων χρωμάτων για κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού), τους υπόγειους και τις «πράσινες γωνιές», πλέον στο Ηράκλειο οι κάτοικοι θα βρουν τα λεγόμενα κιόσκια Ανακύκλωσης.

Πρόκειται για ζεύγη ηλεκτρονικών κάδων απόρριψης μεταλλικών και πλαστικών αντικειμένων, οι οποίοι λειτουργούν με πρέσα ώστε να δέχονται περισσότερο υλικό, αντικαθιστώντας, με αυτό τον τρόπο, αναλογικά περισσότερους κλασσικούς κάδους, απελευθερώνοντας τους δρόμους, τα πεζοδρόμια αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Μάλιστα, τα κιόσκια διαθέτουν ηλιακά πάνελς ώστε να φορτίζουν για τις ανάγκες της λειτουργίας της πρέσας, χωρίς, δηλαδή, να καταναλώνουν ρεύμα. Επιπλέον, με αυτό το σύστημα, υπάρχει η ευελιξία εγκατάστασής τους σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου.

Σε πρώτη φάση, ζεύγη από κιόσκια Ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν σε 5 πλατείες και γήπεδα της πόλης, όπου υπάρχει κατανάλωση που παράγει απορρίμματα σε πλαστικό και μέταλλο (αλουμινένια κουτάκια κτλ).

Αυτά είναι:

1. Γήπεδο Κύμης

2. Πλατεία Μινωτή

3. Πλατεία Γιαννετάκη

4. Πλατεία στο ΟΤ 216

5. Γήπεδο μπάσκετ Τυφώνα

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μέσα από εκμετάλλευση ευρωπαϊκού, επιχειρησιακού προγράμματος.

«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει κάνει μεγάλα βήματα εμπρός στο κομμάτι που αφορά την Ανακύκλωση. Εμείς, ως δημοτική αρχή, δίνουμε στους δημότες τα εργαλεία και εκείνοι τα εκμεταλλεύονται, τοποθετώντας πλέον τον Δήμο μας ψηλά στις λίστες με τις πόλεις που παράγουν την περισσότερη Ανακύκλωση», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.