Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου – Πώς εντόπισε ο πατέρας του παιδιού τον δράστη

Την Τετάρτη οδηγείται στον ανακριτή ο 55χρονος που συνελήφθη στη Νέα Φιλαδέλφεια για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 22 Απριλίου στη λεωφόρο Δεκελείας, όπου ο ανήλικος, ηλικίας 14 ετών περίμενε το λεωφορείο μαζί με έναν φίλο του και του έλεγε πως θέλει να πάει στη Μεταμόρφωση.

Όπως περιέγραψε στο Star ο πατέρας του παρ’ ολίγον θύματος, ο επίδοξος απαγωγέας 55 ετών φέρεται να στεκόταν σε ένα περίπτερο δίπλα από τη στάση λεωφορείου με αποτέλεσμα να ακούσει τη συνομιλία των δύο ανηλίκων και πρότεινε στον 14χρονο να τον πάει εκείνος σπίτι.

Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου: «Το παιδί μου κράτησε τις πινακίδες»

«Ο κατηγορούμενος ήταν στο περίπτερο και έπινε μπύρες. Άκουσε τον διάλογο που είχε το παιδί μου με τον φίλο του και του είπε ‘έλα να σε πάω εγώ’. Ο γιος μου αρνήθηκε, εκείνος του το πρότεινε αρκετές φορές και στη συνέχεια έφυγε. Το παιδί μου κράτησε τις πινακίδες, με ενημέρωσε και εγώ αμέσως βγήκα στους δρόμους με το αμάξι και άρχισα να αναζητώ τον άνδρα. Κατά τύχη τον είδα να ανεβαίνει τη Δεκελείας. Έκανα αναστροφή και τον ακολούθησα», είπε ο πατέρας του ανήλικου.

Ο ίδιος αφού άρχισε να καταδιώκει το όχημα του 55χρονου υποστηρίζει ότι κατάφερε και ακινητοποίησε το όχημά του στην Ιερού Λόχου ενώ, λίγο αργότερα, στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία και πέρασε χειροπέδες στον κατηγορούμενο.

«Του είπα ‘καλά δεν ντρέπεσαι; Πήγες και είπες σε ένα παιδί αυτό το πράγμα;’. Και εκεί έσβησαν όλα, μαύρο. Τον έβγαλα από το αμάξι, από το παράθυρο. Δεν τον χτύπησα. Μου είπε ‘έκανα λάθος, συγνώμη’. Κάλεσα την αστυνομία», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Ο κατηγορούμενος, που είναι πατέρας δύο παιδιών, θα δώσει τις εξηγήσεις του ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κακή πρόθεση και ότι απλά προσφέρθηκε να πάει το παιδί στο σπίτι του.