e-neaionia.gr Tο Ψηφιακό στέκι της πόλης

Φαντασμαγορική βραδιά στο ΟΑΚΑ – Scorpions & Alice Cooper υπόσχονται εκπλήξεις και θέαμα

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) ζει στο ρυθμό των Scorpions & του Alice Cooper, που απόψε υπόσχονται μία βραδιά από εκείνες που αξίζει να λες “Ήμουν κι εγώ εκεί”.

Το ΟΑΚΑ στήνει τεράστια σκηνή για Scorpions & Alice Cooper

Η ροκ συνάντηση της χρονιάς είναι γεγονός και είναι στην …ευρύτερη γειτονιά μας: στο ΟΑΚΑ. Μία βραδιά με τους ξεσηκωτικούς ήχους του rock που ξέρουν καλά οι πρωτοπόροι του Scorpions & Alice Cooper! Από την αρχή της μέρας το Ολυμπιακό Στάδιο ζει ένα πυρετό προετοιμασίας για τη μεγάλη βραδιά.

Ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά Volvo από τη Γερμανία έρχονται για να μεταφέρουν τα "σύνεργα" των Scorpions
Ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά Volvo από τη Γερμανία έρχονται για να μεταφέρουν τα “σύνεργα” των Scorpions

Στο ΟΑΚΑ καταφθάνουν 14 τριαξονικά, που προέρχονται από το Μόναχο της Γερμανίας και ορισμένα ακόμη ειδικά ηλεκτρικά οχήματα, που θα στήσουν μία πελώρια σκηνή 500 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο του Σταδίου. Μία σκηνή που απόψε θα οργώνουν τραγουδώντας οι θρυλικοί Scorpions & o Alice Cooper.

Οι Scorpions, το θρυλικό ροκ συγκρότημα, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, παρουσιάζει στο διεθνές κοινό, την τελευταία τους δουλειά: το “Rock Believer”. Απόψε για μία μόνο συναυλία στο ΟΑΚΑ

Φαντασμαγορική βραδιά στο ΟΑΚΑ - Scorpions & Alice Cooper υπόσχονται εκπλήξεις και θέαμα
Οι Scorpions στο Μόναχο παρουσιάζουν το Rock Believer

Οι Scorpions, θεωρούνται από τα μακροβιότερα γκρουπ της rock, έμειναν ενεργοί όλα αυτά τα χρόνια, κυκλοφορώντας δεκάδες άλμπουμ, ενώ οι πωλήσεις των δίσκων τους ανέρχονται σε 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη ο Alice Cooper ο θρύλος της ροκ μουσικής, έχει ήδη γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ και συνεχίζει να κάνει περιοδείες παρουσιάζοντας μοναδικά εντυπωσιακά shows.

Θρυλική βραδιά για τους λάτρεις της Rock μουσικής η αποψινή συναυλία των Scorpions στην Αθήνα

Θρυλική βραδιά για τους λάτρεις της Rock η συναυλία των Scorpions στην Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το συγκρότημα άρχισε να δουλεύει πάνω σε νέα τραγούδια. Για πρώτη φορά ο ντράμερ των Mötorhead, Mikkey Dee, συμμετείχε και πρόσθεσε τη δική του ενέργεια στον θρυλικό hard rock ήχο των Scorpions.

“Το άλμπουμ δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε με βάση το DNA των Scorpions σε συνθέσεις Schenker/Meine”, λέει ο frontman Klaus Meine και εξηγεί γιατί τα νέα τραγούδια είναι τόσο δυνατά όσο τα άλμπουμ τους της δεκαετίας του ’80: “Ηχογραφήσαμε το άλμπουμ ως συγκρότημα ζωντανά, σε ένα δωμάτιο, όπως κάναμε τη δεκαετία του ’80. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε και επιτέλους να παίξουμε ξανά για τους θαυμαστές μας”.

Ο ήχος έχει τόση ενέργεια όπως μια έκρηξη αδρεναλίνης και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το είδος της δύναμης που θα προσφέρουν ζωντανά οι θρύλοι της ροκ!

Ο ντράμερ Mikkey Dee ετοιμάζει τα δικά του εντυπωσιακά κόλπα, που είναι σίγουρο πως θα κάνουν το κοινό απόψε στο ΟΑΚΑ να παραληρεί. Στην εικόνα το "χρυσό κλουβί" που χρησιμοποιεί για να ύπταται πάνω από τα κεφάλια των θεατών
Ο ντράμερ Mikkey Dee ετοιμάζει τα δικά του εντυπωσιακά κόλπα, που είναι σίγουρο πως θα κάνουν το κοινό απόψε στο ΟΑΚΑ να παραληρεί. Στην εικόνα το “χρυσό κλουβί” που χρησιμοποιεί για να ύπταται πάνω από τα κεφάλια των θεατών

Το “Rock Believer” κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 2022. Ακριβώς 50 χρόνια νωρίτερα, στις 22 Ιανουαρίου 1972, οι Scorpions έκαναν το θεαματικό ντεμπούτο τους στη δισκογραφία και ξεκίνησαν τη διεθνή τους καριέρα.

Επιβλητικό κάστρο, χρυσό κλουβί και… ιπτάμενος ντράμερ στο ΟΑΚΑ

Δεκάδες μέτρα led wall, εκατοντάδες φώτα και ένα… επιβλητικό κάστρο για τον Alice Cooper είναι μόνο ένα μέρος του τεράστιου σκηνικού που θα συναρπάσει απόψε το κοινό. Το σπουδαίο καλλιτεχνικό σκηνικό που θα στηθεί, για μια και μοναδική βραδιά, χάρη στην προσπάθεια δεκάδων ανθρώπων και την αρωγή Διοίκησης και προσωπικού του Ολυμπιακού σταδίου της Αθήνας, δοκιμάζει δυνατότητες εγκαταστάσεων, πολιτικές φιλοξενίας, δυνάμεις ετοιμότητας και σύγχρονης αισθητικής.

Οι Scorpions κάνουν στάση στην Αθήνα ύστερα από 63 διαφορετικές πρωτεύουσες

Οι Scorpions κάνουν στάση στην Αθήνα ύστερα από 63 διαφορετικές πρωτεύουσες σε κάθε γωνιά της γης, 6 μήνες περιοδείας που ξεκίνησε την Άνοιξη για να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο, 50 και πλέον χρόνια απόλυτης επιτυχίας.

Γιατί όπως λέει ο τραγουδιστής τους Klaus Meine, «Μπορεί το ροκ να έπαψε να είναι τόσο επαναστατικό, αλλά οι νέοι χρειάζονται αυτή τη μουσική ως “τροφή για την ψυχή”. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ στη ζωή μας…».

Το line–up της μεγάλης βραδιάς στο ΟΑΚΑ:

17.30 Doors open

19.30 ALICE COOPER

21.30 SCORPIONS