Τι “παίζει” στις αίθουσες το Φθινόπωρο

Το Φθινόπωρο οι αίθουσες προσφέρουν ακόμη ευωδιές “Μ’ αγιόκλιμα και γιασεμί” που τραγουδούσε ο αξέχαστος Λουκιανός Κηλαϊδόνης για το θερινό σινεμαδάκι.

Φθινόπωρο στα σινεμά

Οι αίθουσες βάζουν τα …φθινοπωρινά τους και ετοιμάζουν ταινίες που θα μας προσελκύσουν. Εδώ τριγύρω (Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι) αλλά και παντού στην Αθήνα

Ο άνθρωπος του Θεού έρχεται το Φθινόπωρο

Όπως “Ο άνθρωπος του Θεού” που φαίνεται πως κερδίζει το κοινό του, παρά τις διάφορες (χωρίς λόγο) συγκινησιακές του υπερβολές. Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου και παρακολουθεί την εκδίωξή του από την Αλεξάνδρεια και τον τρόπο που ιδρύει μοναστήρι για μοναχές στην Αίγινα.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Άρης Σερβετάλης και συμμετέχουν: Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλους, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κ.α. Στην ταινία εμφανίζονται και οι ξένοι ηθοποιοί Αλεξάντερ Πετρόφ  και Mickey Rourke.

Cry Macho

Ένα μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Νας σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ. Ο ίδιος κράτησε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μάικ Μάιλο, ενός πρώην σταρ του ροντέο και νυν ξεπεσμένου εκτροφέα αλόγων, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει από το Μεξικό πίσω στις ΗΠΑ το μικρό γιο του πρώην αφεντικού του. Αναγκασμένοι να κινηθούν διαμέσου των παραδρόμων του Τέξας, οι αταίριαστοι συνοδοιπόροι θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη, μοναδική σχέση, που θα δώσει στον κυνικό Μάιλο την ευκαιρία να επαναξιολογήσει τις αξίες του.

Φθινόπωρο και …No time to die

Πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο. Η νέα ταινία του Τζέιμς Μπόντ “βγήκε” στις αίθουσες και το τρέιλερ τα λέει όλα.
Τελευταία ευκαιρία για τον Ντάνιελ Κρέγκ, που δεν πολυίδρωσε όταν τον ρώτησαν ποιός θα είναι ο διάδοχός του και απάντησε “δεν με νοιάζει”. Ίσως γιατί αν βγάλεις από τον τίτλο το “nο” μένει “Time to die” για τον θρυλικό ήρωα που σ’ αυτή την εκδοχή του θα ανατρέψει και τις τελευταίες σταθερές που ξέραμε.

Αντίο, Ηλίθιοι

Η ταινία σάρωσε ήδη τα βραβεία Σεζάρ, με έξι υποψηφιότητες, με όπλο το χιούμορ που προσεγγίζει τις ζοφερές πλευρές της πραγματικότητας. Κωμωδία καταστάσεων κατά βάση σε σκηνοθεσία Αλμπέρ Ντιποντέλ , με πρωταγωνίστρια την Βιρζινί Εφιρά, στο ρόλο μιας ταλαιπωρημένης κομμώτριας που επιστρατεύει κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο για να βρει το χαμένο της παιδί. Το official trailer είναι ενδεικτικό: