Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ.Σεφέρη: Κάλεσμα για διαμαρτυρία στα γραφεία της Hellenic Train

Σύλλογοι, φορείς, Σωματεία και πολίτες διαμαρτύρονται από χθες για τα βαθύτερα αίτια και τις πιθανές παραλείψεις της Hellenic Train που προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 44 άνθρωποι και να τραυματιστούν 72 ακόμη.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ” εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Και σημειώνει:

“Θλίψη και οργή μας προκαλεί το πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα που συνέβη  στα Τέμπη και δεν ήταν αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής .  

Όλοι την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 6 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13)

 Οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που έχουν αφήσει τα πάντα στο έλεός τους , ακόμα και τις μετακινήσεις. Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας μας.

 Αποκαλυπτικές είναι οι καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών στις 7 Φλεβάρη: Προειδοποιούσαν ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, ότι αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους – κέρδους που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα “ατυχήματα” που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο “δυστύχημα”.

  Δε μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.

Διαβάστε επίσης: “Ρε τι ζούμε” – Η προφητική ανάρτηση για την τραγωδία στα Τέμπη και η εθνική σκουριά

Απαιτούμε :

·         Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

·         Άμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και την HELLENIC TRAIN μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες. Αντίστοιχη εξειδίκευση και πιστοποίηση του προσωπικού.

·         Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης των εργασιών.

·         Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

·         Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής.

·         Συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό όλου του τεχνικού εξοπλισμού και όλων των εγκαταστάσεων για ασφαλή εργασία.

·         Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές.

·         Να χορηγηθούν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

·         Τεχνικός Ασφαλείας και γιατρός Εργασίας σε κάθε συγκρότημα.

Όλοι την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 6 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13) στο κάλεσμα που απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προς τα σωματεία.