ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χρήστος Κανλής παίρνει και επισήμως χρίσμα στήριξης για το Δήμο Νέας Ιωνίας;

Ο Χρήστος Κανλής και η υποψηφιότητα του για το Δήμο Νέας Ιωνίας έλκει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” διαδέχτηκε στις 23 Οκτωβρίου του 2022 τον πρώην Δήμαρχο Ηρακλή Γκότση στην ηγεσία της παράταξης, με απόλυτη πλειοψηφία των μελών της γενικής συνέλευσης.

Στο περιθώριο τοπικής εκδήλωσης αναφέρθηκε πρόσφατα: Παλεύουμε να επαναφέρουμε τις προτεραιότητες που θα δημιουργήσουν όρους προόδου και πολιτικής αλλαγής, σε κεντρικό και σε δημοτικό επίπεδο, μετά την αποσύνθεση του κοινωνικού κράτους που προκάλεσε η κυβέρνηση Ν.Δ.-Μητσοτάκη, με την περιφερειακή διοίκηση Πατούλη και τη δημοτική αρχή Θωμαΐδου.

Γι’ αυτό στηρίζουμε τη Δημοτική Παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ για τη Νέα Ιωνία» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Κανλή”. Μένει να επιβεβαιωθεί και με επίσημο τρόπο αν αυτή η δήλωση σηματοδοτεί πρόθεση χρίσματος για τον επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”.

Εκτιμήσεις πάντως, που προέρχονται από καλά ενημερωμένους πολιτικούς κύκλους, υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα δεσμευτεί σε επίσημα χρίσματα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές σε υποψηφίους Δημάρχους, ακόμη κι αν προέρχονται από το χώρο του ή αν κατέλθουν σε Δήμους που στο παρελθόν οι παρατάξεις τους στηρίχθηκαν ανοιχτά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλωστε, η γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εξαιρετικά πιθανόν να αποτελέσει συνάρτηση του ευρύτερου κλίματος, που θα αποτυπωθεί στις κάλπες των Εθνικών εκλογών. Υπό αυτό το πρίσμα το επίσημο κομματικό χρίσμα για τον Χρήστο Κανλή φαντάζει από δύσκολο ως απίθανο.