Στη Νέα Φιλαδέλφεια έρχεται η Ολυμπιακή Φλόγα – Η ΑΕΚ στη λαμπαδηδρομία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γίνει δεκτή στη Νέα Φιλαδέλφεια το πρωινό του Σαββάτου με την ΑΕΚ να συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση, ενώ αθλητές της θα πάρουν μέρος στη λαμπαδηδρομία.

Για πρώτη φορά η τελετή υποδοχής και αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συνδέεται με αθλητικό σωματείο, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ του Αθλητισμού αλλά και του Πολιτισμού, που φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια. Αθλητές και αθλήτριες της ΑΕΚ θα αναλάβουν να φέρουν τη φλόγα στο Πάρκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΑΕΚ αποτελεί για έναν ολόκληρο αιώνα το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό φαινόμενο της χώρας. Η συμπλήρωση ενός αιώνα Ιστορίας συμπίπτει με το ύψιστο αθλητικό γεγονός της υφηλίου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με αφορμή αυτό, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ μέσω της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, με τη συμπαράσταση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, διοργανώνουν τελετή υποδοχής και αφής της Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ώρα 12:15. 

Η Εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας των ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και συμπίπτει με τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 Χρόνια της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

Αποτελεί ιστορικό γεγονός ότι η ΑΕΚ ως Σύλλογος θα συμμετέχει σε αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και μάλιστα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο λαμπαδηδρόμος και οι συνοδοί αθλητές που θα φέρουν την φλόγα στο Πάρκο, καθώς και ο λαμπαδηδρόμος και οι συνοδοί αθλητές που θα συνεχίσουν από το Πάρκο και για την επόμενη αλλαγή, θα είναι αθλητές και αθλήτριες της ΑΕΚ.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Πάρκο Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων
Λεωφ. Δεκελείας 117, Νέα Φιλαδέλφεια.