Σε λασπολίμνη μετατράπηκε ο Θεσσαλικός κάμπος – Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Εικόνες αποκάλυψης έρχονται στο φως μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, η οποία μετέτρεψε τον Θεσσαλικό κάμπο σε μία απέραντη λίμνη λάσπης, με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις να αγγίζουν τα 720.000 στρέμματα.

Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, το μεγαλύτερο μέρος των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι στην ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η «μάχη» στα λασπόνερα, ενώ και σήμερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα επιχειρήσει στο μέτωπο της καταστροφής. Υπενθυμίζεται ότι χθες το φως της δημοσιότητας είδαν εικόνες από τις δραματικές διασώσεις κατοίκων με βάρκες.

Η κακοκαιρία Daniel βύθισε το χωριό Πηνειάδα
Δραματική είναι η κατάσταση στο χωριό Πηνειάδα, όπου το νερό έφτασε μέχρι την στέγη των σπιτιών, με τις καταστροφές σε σπίτια και υποδομές να είναι ανυπολόγιστες.

Στις εικόνες που φέρνει στο φως το ΙΝΤΙΜΕ καταγράφεται η τραγική κατάσταση στην περιοχή, η οποία επλήγη έντονα από τα καιρικά φαινόμενα.