e-neaionia.gr Tο Ψηφιακό στέκι της πόλης

Παραιτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας – Ποιά “γενιά” αποχωρεί

Παραιτήσεων συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας μετά το ξεκίνημα που έκανε ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης. Τη σκυτάλη πήρε με επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” Βασίλης Καλογερόπουλος, που θεωρείται από τους παλαιότερους σε θητεία στα δημοτικά έδρανα.

Ο Βασίλης Καλογερόπουλος υπηρετεί τα κοινά της πόλης από το 1978, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχος Οικονομικών, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος Δημοτικών Οργανισμών όπως ο ΟΠΑΝ και το ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ.

Στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορεί ξεκάθαρα την Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαϊδου και την παρούσα διοίκηση του Δήμου για αήθεις επιθέσεις κατά πάντων και “τέλμα” στην πορεία της Νέας Ιωνίας. “Θα αναγορευθείτε στο μέλλον -αναφέρει χαρακτηριστικά- ως η χειρότερη μεταδικτατορικά δημοτική αρχή“.

Μάλιστα, στο κείμενο της επιστολής παραίτησης ο κ. Καλογερόπουλος έχει συμπεριλάβει και 4 καυστικές συμβουλές προς την Δήμαρχο και την Δημοτική της αρχή και στον επίλογό του αναφερόμενος στη Δήμαρχο επιλέγει το “Οψόμεθα εις Φιλίππους” για χαιρετισμό. Πρόκειται για την περίφημη φράση του Ιουλίου Καίσαρα, που απευθυνόταν στον δολοφόνο του Βρούτο, πριν την ιστορική μάχη των Φιλίππων. Εν προκειμένω, ο ίδιος ο Βρούτος την αφηγήθηκε ως σκηνή από όραμα που είδε με τον αδικοχαμένο Καίσαρα να τον προειδοποιεί πως θα λογαριαστούν οριστικά στη μεγάλη μάχη της Μακεδονικής πόλης.

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας
Πρόσφατη συνεδρίαση, η πρώτη διά ζώσης μετά την πανδημία, στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Η επιστολή παραίτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Κυρία Δήμαρχε

Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Νέας Ιωνίας, εκλεγμένου με την Δημοτική παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, και παρακαλώ να την δεχθείτε και να προχωρήσετε στην αντικατάστασή µου, σύμφωνα µε όσα ορίζει ο νόμος.

Είναι γνωστό ότι, μαζί με την κ. Όλγα Κατημερτζή, είμαστε οι πιο παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι. Από το 1978 μέχρι σήμερα είχα την τιμή να υπηρετήσω τον Ιωνιώτικο λαό από διάφορες θέσεις ευθύνης και συγκεκριμένα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού, του Προέδρου του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ για δύο (2) δημοτικές θητείες και του Αντιδημάρχου Οικονομικών.

Κάνοντας μια χρονική αναδρομή και συγκρίνοντας την σημερινή Δημοτική Αρχή με τις προηγούμενες μεταδικτατορικά εκλεγμένες δημοτικές αρχές με δημάρχους τον αείμνηστο Γιάννη Δομνάκη, τον Ηρακλή Γκότση, τον Πέτρο Μπουρδούκο, τον αείμνηστο Γ. Περτσεμλίδη και τον Γιάννη Χαραλάμπους, διαπιστώνω ότι η δική σας δημοτική αρχή με επικεφαλής εσάς, ως Δήμαρχο, έχει ρίξει σε ένα τέλμα την Νέα Ιωνία και θα αναγορευθείτε στο μέλλον, ως η χειρότερη μεταδικτατορικά δημοτική αρχή με αποκλειστικά δική σας προσωπική ευθύνη.

Θα σας πρότεινα και μόνο ενδεικτικά :

1.- Να παύσετε τις αναίτιες, αήθεις και εν πολλοίς συκοφαντικές δυσφημήσεις κατά προσώπων και κατά όλων, ανεξαιρέτως, των Δημοτικών Παρατάξεων

2.- Να επιδιώξετε και να πετύχετε την συνεργασία με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις , ώστε να λυθούν από κοινού όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και οι Δημότες. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

3,- Να απαλλαγείτε από το Σύνδρομο της Ύβρεως και να παύσετε να θεωρείτε την Νέα Ιωνία ένα πεδίο στο οποίο ασκείτε εξουσία και επιζητάτε την δόξα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αδυνατείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα κατά τρόπο ρεαλιστικό και μη αυτοαναφορικό.

4.- Να συνεχίσετε την ολοκλήρωση των έργων υποδομής που παραλάβατε από την προηγούμενη δημοτική αρχή , χωρίς παρασπονδίες και αναθεωρήσεις.

Τέλος , ευχαριστώ τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία αλλά και τη δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές.

Θα συνεχίσω να είμαι παρών ως ενεργός πολίτης μέσα από την Δημοτική Παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Κυρία Δήμαρχε σας ευχαριστώ και «οψόμεθα εις Φιλίππους».

Νέα Ιωνία 14-06-2022

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ