Παιδεία: Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών Π.Ε. στο Ηράκλειο Αττικής

Νέα αναταραχή στην Παιδεία, εξ αιτίας των καθυστερήσεων στη μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Αθήνας . Σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

Σήμερα 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας των 3
συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. της Β΄Αθήνας (Αμαρουσίου, Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ και Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ) σχετικά με το θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020, διότι η σχετική πράξη δεν έχει γίνει από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και το ΠΥΣΠΕ με βάση τον προβλεπόμενο νόμο 4589/2019.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δεν έχει προχωρήσει τη συγκεκριμένη
διαδικασία μονιμοποίησης ενώ την ίδια στιγμή σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι
εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’, Γ’, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά).
Για άλλη μια φορά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Μπαμπαρούτσης απουσίαζε, όπως
συνήθως,  ολοφάνερα για να αποφύγει να πάρει θέση πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα που θίγει πολλούς νεοδιόριστους συναδέλφους και συνολικά τον κλάδο.

Συνάντηση έγινε με τη Διευθύντρια προσωπικού η οποία ανέλαβε να αναφέρει τα αιτήματα των εργαζομένων (νεοδιόριστοι,  κενά παράλληλης στήριξης, παράνομες μετακινήσεις εκπαιδευτικών).  Τα σωματεία απαίτησαν να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με εισήγηση να πραγματοποιηθούν οι μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων που έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια ως δόκιμοι, όπως άλλωστε γινόταν όλα τα χρόνια.

Είναι απαράδεκτο το υπουργείο και οι Διευθύνσεις να χρησιμοποιούν εκβιαστικά τους
νεοδιόριστους συναδέλφους με την μονιμοποίηση τους ώστε να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή- αντιεκπαιδευτική πολιτική τους και την εφαρμογή των νόμων 4692/2020 και 4823/2021 που αφορά και την ατομική αξιολόγηση. Η ομηρία των νεοδιόριστων συναδέλφων πρέπει να τελειώσει τώρα!

 Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι έχουν δώσει τις εξετάσεις τους τόσα χρόνια, υπηρετώντας ως
αναπληρωτές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και έχοντας πληρώσει πολλά λεφτά για να
μαζέψουν όλα αυτά τα προσόντα που απαιτούσαν άλλοι αντεργατικοί νόμοι για τον
διορισμό τους.

Τα σωματεία δεσμευόμαστε ότι δεν θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και θα αξιοποιήσουμε όποιο δυνατό μέσο για να υλοποιηθεί το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων χωρίς προαπαιτούμενα και εκβιασμούς. Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα στην αποστολή εξώδικου.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ 1ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  ΣΤΙΣ 5.30 Μ.Μ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2 ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 14.00  – ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΔΟΕ.    ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!

                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                   ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ