Ο “Αδέκαστος Επιθεωρητής” από τη Νέα Ιωνία αποκάλυψε: Έχω IQ 164 στην κλίμακα Κατέλ

Καλεσμένος στο «The 2night Show» βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Ηλίας Αλεξίου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία, γνωστός και ως «Αδέκαστος Επιθεωρητής» στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «The Chase».

Ο Ηλίας Αλεξίου περιέγραψε πώς έφτασε να γίνει Chaser στο δημοφιλές πρόγραμμα, ενώ μίλησε και για τη συμμετοχή του, ως παίκτης, σε άλλα τηλεπαιχνίδια, στα οποία, όπως αποκάλυψε, κατάφερα να κερδίσει 70 με 100 χιλιάδες ευρώ.

«Θυμάμαι ό,τι τύχει και διαβάσω. Έχω IQ 164 στην κλίμακα Κατέλ, δεν είναι όλες οι κλίμακες ίδιες. Έτυχε κάποια στιγμή, αν θες από ματαιοδοξία, και έκανα το τεστ. Είναι λίγο μοναχικός ο δρόμος για τους πολύ ευφυείς ανθρώπους. Εγώ δεν παντρεύτηκα την πιο όμορφη γυναίκα που πέρασε από τη ζωή μου, αλλά εκείνη που μπόρεσε να με καταλάβει περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Αλεξίου.

«Το πρώτο τηλεπαιχνίδι που πήγα ήταν η “Mega Banca” το 1994. Ήμουν νιόπαντρος, κέρδισα ένα αυτοκίνητο και το έκανα δώρο στη γυναίκα μου. Η αδελφή μου είχε κάνει την αίτηση για εμένα χωρίς να το ξέρω. Μετά από 15 μέρες πήγα στο “Ο Καλύτερος Κερδίζει” και ξανακέρδισα. Ακολούθησαν ο “Αδύναμος Κρίκος”, το “Δέκα με Τόνο” και άλλα. Συνολικά πρέπει να έχω κερδίσει 70-100.000 ευρώ από τα τηλεπαιχνίδια», περιέγραψε για τη συμμετοχή του σε διάφορα τηλεπαιχνίδια ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής».

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στο «The Chase», ο ίδιος είπε: «Χτύπησε μια μέρα το τηλέφωνο από την παραγωγή, γιατί είχαν κρατήσει το βιογραφικό μου από προηγούμενα τηλεπαιχνίδια, και μου λένε “ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο, θα θέλατε να έρθετε, αλλά όχι σαν παίκτης;”. Εγώ εκείνη την περίοδο έβλεπα το αγγλικό “Chase” και τους απάντησα “αν είναι για Chaser, έρχομαι”».

 Όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε άλλη συνέντευξή του η οικογένεια του προέρχεται από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. «Γεννήθηκα στη Νέα Ιωνία, αλλά έχω καταγωγή από το Αϊβαλί από την πλευρά του πατέρα μου και από την Πελοπόννησο από την μητέρα μου. Αρχικά από την Μικρά Ασία η οικογένεια μου μετακόμισε στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια ήρθαν στην Αθήνα. Έχω πάρει τα καλύτερα στοιχεία τους».

Ο Ηλίας Αλεξίου ή "Αδέκαστος Επιθεωρητής" γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία
Ο Ηλίας Αλεξίου ή “Αδέκαστος Επιθεωρητής” γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία

Ο ίδιος έχει σπουδάσει τεχνολόγος τροφίμων και εξασκεί το επάγγελμα του. «Επειδή ήμουν καλός μαθητής έδωσα εξετάσεις στο ΑΣΕΠ και πλέον είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Η δουλειά μου είναι να ελέγχω τρόφιμα, κάνω αυτό που λέγαμε παλαιότερα αγορανομία, δηλαδή την αξία της αγοράς σε ότι αφορά τις τιμές, να μην κοροϊδεύουν τον καταναλωτή» εξηγεί.

Η σχέση του με τη Νέα Ιωνία παραμένει ενεργή καθώς διατηρεί δεσμούς με την πόλη, παρά το γεγονός ότι ο γνωστός chaser είναι πλέον μόνιμος κάτοικος του Δήμου Νίκαιας, όπου μένει με τη σύζυγο και τα τρία του παιδιά.