Ουρές εθελοντών μετά την έκκληση για αίμα που χρειάζονται οι τραυματίες στα Τέμπη

Εικόνες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με εκατοντάδες πολίτες που σπεύδουν στην έκκληση για αίμα, καταγράφονται στις πόλεις που μεταφέρθηκαν οι τραυματίες από τη σφοδρή σύγκρουση τρένων τη νύχτα στον Ευαγγελισμό έξω από τη Λάρισα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (1/3) έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, καθώς πολίτες θέλουν να συμμετάσχουν στην έκτακτη αιμοδοσία για τους τραυματίες από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ειδικότερα, συγκινητική είναι η κινητοποίηση του απλού κόσμου στη Λάρισα, ο οποίος έχει μαζευτεί στην κεντρική πλατεία για να δώσει αίμα για τους τραυματίες από την τραγωδία με την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Συρρέουν στην πλατεία, ακόμη και πολίτες από τις γύρω περιοχές για να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία.

Έκκληση για αίμα από τον Ερυθρό Σταυρό

Έκκληση για αίμα απευθύνουν οι υγειονομικές αρχές σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, που έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο για την περίθαλψη των 130 τραυματιών από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Eλισάβετ Καρανίκα, πρόεδρος «Ερυθρού Σταυρού» Λάρισας, μίλησε για όλα όσα αντιμετώπισε όταν βρέθηκε στο σημείο της ανείπωτης τραγωδίας, καθώς και για τις αυξημένες ανάγκες για αίμα.

Η πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού» Λάρισας μέσα από τον αέρα της ΕΡΤ κάλεσε τον κόσμο να δώσει αίμα γιατί οι ανάγκες των τραυματιών θα είναι μεγάλες και τις επόμενες ημέρες.

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μαζί με το Γενικό και μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό από τις 05:00 έχουν στήσει σκηνές στην κεντρική πλατεία. Υπάρχει υπαίθρια αιμοδοσία από τις 09:00 άρχισε μέχρι τις 14:00. Θα είναι σήμερα, ίσως και αύριο γιατί το αίμα που χρειάζεται είναι μεγάλο. Οι τραυματίες είναι πολλοί. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των Λαρισαίων».

Πηγή: ΕΡΤ