Νέα Ιωνία: Πότε ξεκινά η παρέλαση στη Λεωφόρο Ηρακλείου για την 25η Μαρτίου

Ανακοινώθηκαν οι εθιμοτυπικές εκδηλώσεις και το πρόγραμμα για την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Ιωνία.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

📌 Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

«Απ´ το σκοτάδι στην λευτεριά»

🕗 Ώρα 20:00, Δημοτικός Κινηματογράφος «Αστέρας»

Μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Θα μετέχουν η χορωδία παραδοσιακού και λαϊκού τραγουδιού του οργανισμού και λαϊκή και παραδοσιακή ορχήστρα με σολίστες τραγουδιού. Θα ακουστούν δημοτικά τραγούδια και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών εμπνευσμένα από την εθνική παλιγενεσία , καθώς θα ακουστούν κείμενα σχετικά με τον απελευθερωτικό αγώνα.

Θα τιμηθεί αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με το Δήμο Νέας Ιωνίας, Λευκόνοικο Κύπρου.

📌 Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

🕗 Ώρα 7:00 π.μ. θα σημάνουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

🕗 Ώρα 10:15 π.μ. θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

🕗 Ώρα 10:45 π.μ θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Μητέρας

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου.

🕗 Ώρα 11:30π.μ.

Παρέλαση των Σχολείων, Φορέων κ.λ.π. επί της Λεωφ. Ηρακλείου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Ηρακλείου με την 28η Οκτωβρίου (με κατεύθυνση προς Αθήνα), θα διέλθουν μπροστά από το χώρο των επισήμων, θα συνεχίσουν μέχρι την οδό Ευαγγελικής Σχολής, απ’ όπου και θα αποχωρήσουν.