e-neaionia

Μνήμη Μικρασιατών: Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας στο Παναιτώλιο (φωτορεπορτάζ)

Στο Παναιτώλιο, σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας Αττικής, έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα ΜΙΚΡΑΣΙΑ – ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

Η έκθεση λειτουργεί με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και φορέας υλοποίησης είναι το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)

150 φωτογραφίες εκτίθενται στο Παναιτώλιο

Σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Λουκάς Χριστοδούλου τονίζει: “Ονομάσαμε το έτος 2022 ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ γιατί μέσα από τις πάρα πολλές εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε: η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος και οι δήμοι Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής, θα αναδείξουμε τον πολιτισμό που δημιούργησαν οι πρόγονοί μας στις αλησμόνητες πατρίδες τους, στα παράλια της Μ. Ασίας, στην Ιωνία, στη Βιθυνία, στη Πισιδία, στη Παφλαγονία, στην Αιολία, στην Κιλικία, στην Καππαδοκία, στον Πόντο, στη Θράκη κ.α” .

Στην έκθεση παρατίθενται 150 φωτογραφίες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, την Μικρασιατική Εκστρατεία, την Καταστροφή, τον διωγμό των Χριστιανικών Πληθυσμών από τις πατρογονικές τους εστίες και την άφιξη των προσφύγων στην μητέρα Ελλάδα.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά τα απογεύματα 18.00-21.00, για τις επόμενες δυο βδομάδες.