Μεταμόρφωση: Φωτογραφίες παιδιών στην κατοχή 57χρονου που φωτογράφιζε ανήλικες στο Κολυμβητήριο

Μία ανησυχητική υπόθεση ερευνούν οι αρχές μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη στη Μεταμόρφωση ενός 57χρονου, που κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να φωτογραφίζει ανήλικα κορίτσια στο Κολυμβητήριο της περιοχής και στην κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία με φωτογραφίες παιδιών.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Πήγε στο αυτόφωρο και πήρε προθεσμία για τις 16 Μαΐου, ενώ αφέθηκε ελεύθερος έως την εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων.

Στο σπίτι του 57χρονου που συνελήφθη να φωτογραφίζει ανήλικα παιδιά στο κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία και εστάλησαν στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη του 57χρονου έγινε έπειτα από σχετικές καταγγελίες. Όταν πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβη στο σημείο τον εντόπισε να φέρει πάνω του πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό (φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, μπαταρίες καμερών).

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν -μεταξύ άλλων- και ένα αυτοσχέδιο χάρτινο κάλυμμα για τις φωτογραφικές μηχανές, με το οποίο πίστευε ότι δεν θα γινόταν αντιληπτός.

Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή (5/5), με τους αστυνομικούς να τον πιάνουν επ’ αυτοφώρω να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί ανήλικα κορίτσια, εστιάζοντας στην ηβική περιοχή και στα οπίσθιά τους, χωρίς προφανώς τη συναίνεση των αμέριμνων κοριτσιών που έκαναν την προπόνησή τους στο ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του στην περιοχή Ζωγράφου, όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν τέσσερις φορητούς υπολογιστές, τρεις κάμερες, δύο τάμπλετ και 17 κάρτες μνήμης.