Μεταμόρφωση: Με επισημότητα η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Στράτου Σαραούδα

Στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου στη Μεταμόρφωση τελέστηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου η θητεία του οποίου ξεκινά την 1 Ιανουαρίου 2024.

Η εκδήλωση άρχισε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, χοροστατούντος του Αιδεσιμολογιώτατου πατέρα Χρήστου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλο, ενώ ακολούθησε η ορκωμοσία -θρησκευτική και πολιτική- των δημοτικών συμβούλων. Στη συνέχεια ακολούθησε ο καθιερωμένος χαιρετισμός του Δημάρχου, ο οποίος, έντονα συγκινημένος, αφού περιληπτικά παρουσίασε τους στόχους των ετών 2024-2028, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους συνεργάτες του για όσα έχουν πετύχει, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς τα έργα και οι προκλήσεις είναι πολλές.

Το πνεύμα ενότητας φάνηκε και όταν δόθηκε από τον Στράτο Σαραούδα ο λόγος σε δύο προηγούμενους Δημάρχους, τον κ. Γιάννη Χριστονάκη και τον κ. Μιλτιάδη Καρπέτας, οι οποίοι ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στη νέα δημοτική αρχή, ενώ ο κ. Καρπέτας εξέφρασε μάλιστα την ευχή και πίστη του ότι η επόμενη πενταετία θα είναι μια «χρυσή πενταετία» για τη Μεταμόρφωση.

Ο λόγος δόθηκε και στον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς του με τη Μεταμόρφωση, για την περίοδο που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Μεταμόρφωσης και συνεργάστηκε με τον Στράτο Σαραούδα ως αντιδήμαρχο τότε. Τόνισε μάλιστα ότι θα είναι δίπλα στη διοίκηση και τον φίλο Δήμαρχο, για να γυρίσει οριστικά η Μεταμόρφωση σελίδα και να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα.