e-neaionia

Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από τους παλαίμαχους Άρη & Ηρακλείου (εικόνες)

Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα έστειλαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Άρη και του Ηρακλείου, στον μεταξύ τους φιλικό αγώνα στο Ηράκλειο Αττικής. Κυρίως όμως την αντίθεσή τους στη βία διατράνωσαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της οδού Πρασίνου Λόφου για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Βένος, Κούης, Πασσαλής, Γούναρης, Κολτσίδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι εκατοντάδες γονείς με τα παιδιά τους μαζί με τους οργανωμένους φίλαθλους της ΑΕ Ηρακλείου που παρακολούθησαν τον αγώνα βροντοφώναξαν: «όχι άλλο αίμα από οπαδική βία, όχι άλλα παιδιά θυσία στο βωμό του τυφλού και παράλογου μίσους».

Αυτά τα συνθήματα ακούστηκαν πιο δυνατά στο 19ο λεπτό του ματς, οπότε και ο αγώνας διακόπηκε συμβολικά από τον διαιτητή Γιώργο Μποροβήλο, για να κρατηθεί ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Άλκη που δολοφονήθηκε στα 19 του χρόνια.

Πριν τη σέντρα όλοι οι εκπρόσωποι της Πολιτείας που έδωσαν το παρών σε αυτόν τον σημαντικό, για το μήνυμά του, αγώνα συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν προκειμένου αφενός να υπάρξει πρόληψη των φαινομένων βίας, αφετέρου να εκπαιδευτεί η κοινωνία για να εκλείψει εντελώς αυτή η νοοτροπία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού εξήρε την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας που εντόπισε και συνέλαβε σύντομα τους δολοφόνους του Άλκη Καμπανού, τόνισε ότι το συγκεκριμένο γεγονός πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα σε όλους: ότι πλέον καμία πράξη οπαδικής εγκληματικότητας δεν θα μείνει ατιμώρητη καθώς η Πολιτεία είναι άκρως αυστηρή και άμεση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Παρόμοιο και το μήνυμα του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Σκούμα ο οποίος δήλωσε ότι η Αστυνομία θα ενισχύσει τις δυνάμεις της στο κομμάτι που αφορά την πρόληψη της οπαδικής βίας.

«Ας είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού υποδεχτήκαμε με χαρά τους παλαίμαχους του Άρη οι οποίοι αναμετρήθηκαν με την ομάδα παλαίμαχων της πόλης μας στέλνοντας μήνυμα Ειρήνης και αλληλοσεβασμού στον Αθλητισμό. Κρατάω τη δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του ότι η Πολιτεία θα κάνει ότι πρέπει για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Εκεί θα είμαστε και εμείς να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, με δράσεις όπως αυτή», τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Δίπλα σε αυτή την προσπάθεια θα σταθεί και η Εκκλησία, όπως υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ.

Εκ μέρους των νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών ο παίχτης της Εθνικής, Δημήτρης Κουρμπέλης, σχολίασε πως και οι αθλητές θα συμβάλλουν όπως μπορούν να μειωθεί ο φανατισμός στον οπαδικό κόσμο.

Στο περιθώριο του αγώνα, στην είσοδο του γηπέδου, τοποθετήθηκε κουμπαράς της Κιβωτού του Κόσμου τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν την προσπάθεια του πατρός Αντώνιου για τα παιδιά στη μνήμη του Άλκη…