Κτήμα Φιξ: Πανηγυρική ατμόσφαιρα στο άνοιγμα – Πλημμύρισε κόσμο το πάρκο

Ιστορικές στιγμές γνώρισε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής. Το τεράστιο πάρκο των 28 στρεμμάτων γέμισε κόσμο και χαρούμενες παιδικές φωνές, καθώς άνοιξε τις πύλες του για το κοινό.

Μικροί και μεγάλοι για βόλτα την Κυριακή στο ξεκίνημα επισκέψεων στο κτήμα Φιξ
Μικροί και μεγάλοι για βόλτα την Κυριακή στο ξεκίνημα επισκέψεων στο κτήμα Φιξ

Το κτήμα των διάσημων Βαυαρών Ζυθοποιών πέρασε επιτέλους στη δικαιοδοσία της πόλης, ύστερα από 40 χρόνια δικαστικής διαμάχης και κοπιώδους προσπάθειας. Η παρούσα Δημοτική Αρχή του Νίκου Μπάμπαλου κατάφερε να αποκτήσει το Κτήμα των 28 στρεμμάτων για λογαριασμό του Δήμου και των δημοτών.

Έτσι, το Κτήμα Φιξ θα είναι για τον πρώτο καιρό ανοικτό για το κοινό κάθε Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 16.00, με στόχο προς το καλοκαίρι το ωράριο να διευρυνθεί και σε ημέρες και σε ώρες.

Ομιλίες, μουσική, χορός και κέφι δεν έλειψαν από την Κυριακάτικη βόλτα στο κτήμα Φιξ
Ομιλίες, μουσική, χορός και κέφι δεν έλειψαν από την Κυριακάτικη βόλτα στο κτήμα Φιξ

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Δήμος θα συνεχίσει να περιποιείται και να αναβαθμίζει το πάρκο για να γίνει ακόμα πιο πράσινο, πιο όμορφο και πιο φιλικό στον επισκέπτη. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή θα αρχίσει να δρομολογεί τις διαδικασίες για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κτισμάτων που βρίσκονται εντός του Κτήματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και με πρόσημο που θα είναι εναρμονισμένο με την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ηρακλείου.

Το ανάκτορο και η παλιά θερινή κατοικία των Φουξ χρειάζεται εργασίες αναμόρφωσης
Το ανάκτορο και η παλιά θερινή κατοικία των Φουξ χρειάζεται εργασίες αναμόρφωσης

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας», όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του για το άνοιγμα του Κτήματος Φιξ ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, μπροστά στους δημότες, μικρούς και μεγάλους, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους από την κεντρική πολιτική σκηνή και τους όμορους δήμους, που γέμισαν το πάρκο την προηγούμενη Κυριακή.

40 χρόνια διαμάχης μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό

«Είμαι υπερήφανος και, ταυτόχρονα, ευτυχής που καταφέραμε και το αποκτήσαμε με τις δικές μας δυνάμεις, καθώς δεν μπορούσαμε άλλο να περιμένουμε τρίτους να το αγοράσουν για λογαριασμό μας», τόνισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Αυτή η τακτική μας κόστισε 40 χρόνιας αναμονής, 40 χρόνια που στερηθήκαμε αυτό το στολίδι για την πόλη μας. Το κάναμε τώρα γιατί μπορέσαμε να χτίσουμε έναν Δήμο ισχυρό, έναν Δήμο αξιόπιστο, έναν Δήμο που μπορεί να πατήσει στα πόδια του και να κοιτάξει ψηλά. Που δεν χρωστάει σε κανένα και μπορεί να επενδύσει μόνος στο μέλλον του. Στο μέλλον των παιδιών μας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος μίλησε για τις προοπτικές αξιοποίησης στο κτήμα Φιξ
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος μίλησε για τις προοπτικές αξιοποίησης στο κτήμα Φιξ

Η απόκτηση του Κτήματος ΦΙΞ από το Δήμο μας και η απόδοση του στη χρήση των δημοτών, αποτελεί αίτημα και όνειρο δεκαετιών. Δικαίως, αφού πρόκειται για πνεύμονα πράσινου 28 στρεμμάτων, με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία, που μπορεί να βελτιώσει πολύ σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και των γύρω περιοχών. Και όλο αυτό το καταφέραμε  χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας ούτε τώρα αλλά ούτε τα χρόνια που έρχονται. Το κάναμε γιατί το χρωστούσαμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας, στο βιώσιμο μέλλον αυτής της πόλης. Τα καταφέραμε.  Το Κτήμα Φιξ είναι δικό μας και τα καλύτερα έρχονται».

Διαβάστε επίσης: Πως διάλεξαν οι Βαυαροί το κτήμα Φιξ – Το τεστ με το κρέας