Κακοκαιρία Φίλιππος: Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία Φίλιππος έφτασε με βροχοκαταιγίδες, χιόνια και ένα παγωμένο σκηνικό, που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη στη χώρα μας. Στην Πάρνηθα χιονίζει ήδη και η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα δύο ρεύματα από το ύψος του τελεφερικ και πάνω.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Έκλεισε ήδη ο δρόμος για Πάρνηθα

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, κακοκαιρία προβλέπεται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Στην Αττική προβλέπεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με δριμύ ψύχος, τοπικές βροχές και χιόνια στα βουνά που βρίσκονται γύρω από το Λεκανοπέδιο. Μετά το μεσημέρι μάλιστα, οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν σταδιακά και στα ημιορεινά, που σημαίνει ότι τα βόρεια κυρίως προάστια δεν αποκλείεται να δουν χιόνι τη νύχτα.

Οι άνεμοι, που θα είναι βορειάδες, θα επιτείνουν το κρύο και η ένταση τους θα κυμανθεί από 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Θυμίζουμε ότι η Νέα Ιωνία πέρασε δύσκολες μέρες στο τέλος του Ιανουαρίου, όταν με την κακοκαιρία Ελπίδα αρκετές περιοχές της έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μέρες, καθώς τα συνεργεία αποκατάστασης δεν μπορούσαν να περάσουν από σπασμένα δέντρα και χιονοσκέπαστους δρόμους.