‘Ηρωες στα Τέμπη: Δύο νεαροί ανέσυραν επιβάτες από τα φλεγόμενα βαγόνια

Δύο νέα παιδιά που βρίσκονταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου τρένου στα Τέμπη, ανέσυραν με κίνδυνο της ζωής τους και ηρωικές προσπάθειες δεκάδες άτομα μέσα από τα φλεγόμενα βαγόνια.

Πρόκειται για τον Άγγελο Τσιαμούρα και τον Ανδρέα Αλικανιώτη, που συγκίνησαν το Πανελλήνιο με την αυτοθυσία και την ηρωική προσπάθειά τους να σώσουν ανθρώπινες ζωές μέσα από τα φλεγόμενα βαγόνια.

Ο Άγγελος έσωσε 16 επιβάτες στα Τέμπη

Ο νεαρός Άγγελος κατάφερε μαζί με ένα ακόμα παλικάρι και την ΕΜΑΚ να σώσει 16 άτομα από τα βαγόνια.
Ο Άγγελος Τσιαμούρας, ο οποίος ταξίδευε στο έκτο βαγόνι του μοιραίου δρομολογίου, περιέγραψε με λεπτομέρειες στο Mega το πώς αψήφησε τον κίνδυνο και, με την αδρεναλίνη του στα ύψη, βοήθησε και κατάφερε να σωθούν 16 ακόμα συνεπιβάτες του.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6 και εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και στο βαγόνι 4, ώστε να βοηθήσω να βγουν όσο περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, τον Γιώργο, που ήταν πραγματικός ήρωας, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3», περιέγραψε ο νεαρός.

Όπως είπε, από το βαγόνι 3 με βοήθεια της ΕΜΑΚ «σώσαμε τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση», με τον ίδιο να επιδεικνύει στους άνδρες της ΕΜΑΚ τα σημεία όπου έπρεπε να επιχειρήσουν.

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3, αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με τον χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε», είπε μεταξύ άλλων ο νεαρός.

Ο 20χρονος Αντρέας έσωσε 10 παιδιά

Συγκινεί ο 20χρονος Αντρέας, ο οποίος βγήκε αλώβητος από το δεύτερο βαγόνι σπάζοντας το τζάμι και στη συνέχεια έσωσε 10 επιβάτες με κίνδυνο της ζωής του. Με δύναμη ψυχής ο Αντρέας έσωσε δέκα νέα παιδιά -αγόρια και κορίτσια- την ώρα που στο σημείο οι φλόγες κατέκαιγαν τα πάντα.

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ειρήνη Τζιαστούδη έγραψε για την ηρωική πράξη του φοιτητή, που αψήφησε τον κίνδυνο και κατάφερε να σώσει ανθρώπους.

Η ανάρτηση της γιατρού για τον νεαρό Αντρέα:

Η ανάρτηση της γιατρού που έμαθε την αυτοθυσία του νεαρού Ανδρέα Αλικανιώτη
Η ανάρτηση της γιατρού που έμαθε την αυτοθυσία του νεαρού Ανδρέα Αλικανιώτη

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ακόμη: “Ρε τι ζούμε” – Η προφητική ανάρτηση για την τραγωδία στα Τέμπη και η εθνική σκουριά