Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Drones με θερμική κάμερα επιτηρούν για φωτιά τις δασικές εκτάσεις

Ειδικά drones με θερμική κάμερα, έχει επιστρατεύσει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις προστασίας των δασικών εκτάσεών της περιοχής.

Η υψηλή τεχνολογία έρχεται στην πρώτη γραμμή, καθώς δίνει τη δυνατότητα συνεχούς επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιά, με την ανίχνευση καπνού.

Τα drones θα περιπολούν μέρα και νύχτα με χρήση θερμικών καμερών από ύψος 120 μέτρων, εξασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο και ανίχνευση. Για τον λόγο αυτό εκπονήθηκε μελέτη διαχείρισης ρίσκου σε προδιαγεγραμμένο σενάριο (Predefined Risk Assessment – PDRA) και αδειοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να μπορεί να εκτελέσει πτήσεις εντός του Δήμου.

Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου (Φωτογραφία: Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού

«Σε συνδυασμό με τα 7 patrol της εταιρείας security που περιπολούν και το όχημα άμεσης κατάσβεσης-πυροσβεστικό, που μισθώσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και τις δύο υδροφόρες μαζί με την ομάδα Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος μας μεριμνά για την ασφάλειά του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης.

Και προσέθεσε: «Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού για άλλη μια φορά προνοεί και πρωτοπορεί με ακόμα μια τεχνολογική υπηρεσία, που προστατεύει το πράσινο προάστιό μας και τους δημότες του».