e-neaionia

Γολγοθάς για υγειονομικούς η βάρδια στο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας

Στο “μάτι του κυκλώνα” βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας “Ελπίς” οι εργαζόμενοι στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” της Νέας Ιωνίας. Διπλές βάρδιες αναγκάστηκαν να κάνουν αρκετοί νοσηλευτές και γιατροί, καθώς ο χιονιάς έκλεισε δρόμους και δυσκόλεψε την πρόσβαση από και προς το Νοσοκομείο. Ο φόρτος εργασίας στο Νοσοκομείο είναι μήνες τώρα δεδομένος, αφού είναι κέντρο αναφοράς για περιστατικά κορονοϊού και συνάμα το προσωπικό έχει αποδυναμωθεί και συρρικνωθεί.

Τις μέρες της χιονόπτωσης όμως, την κατάσταση επέτεινε το γεγονός ότι η Νέα Ιωνία ήταν το τελευταίο προσβάσιμο Υγειονομικό “σύνορο” για όσους χρειάστηκαν νοσηλεία ή εξέταση στα πληττώμενα από την κακοκαιρία Βόρεια προάστια.

Ωστόσο, κάποιοι υγειονομικοί δεν μπόρεσαν να φτάσουν για να αναλάβουν εφημερίες και βάρδιες καθώς οι δρόμοι έγιναν παγίδες πάγου. Αντίστροφα, κάποιοι συνάδερφοί τους βρέθηκαν εξ αρχής τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο και όταν τελείωσε η βάρδια τους δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να φύγουν, με αποτέλεσμα να μένουν για 3 συνεχόμενα 24ωρα στο νοσοκομείο.

e-neaionia

Εν τούτοις, ανάμεσα στις απαιτητικές συνθήκες εργασίας γιατροί και νοσηλευτές βρήκαν χρόνο να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, το Γραφείο Εκπαίδευσης και το νεοσύστατο Τμήμα Νοσηλείας Κατ’ Οίκον ευχήθηκαν σε όλους μια δημιουργική, ευτυχισμένη και απαλλαγμένη από COVID χρονιά.