Βροχή προστίμων στη Νέα Ιωνία- Τραγική πρωτιά σε μη δήλωση rapid test

Μία από τις πλέον δυσάρεστες πρωτιές της περιόδου διασποράς της Covid 19 κατήγαγε η Νέα Ιωνία, πρωτοστατώντας στις παραβάσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων σε επίπεδο χώρας.
Ειδικότερα, στην πρώτη φάση της πανδημίας, η Νέα Ιωνία είχε χαρακτηριστεί Δήμος ειδικού επιδημιολογικού χαρακτήρα (χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις από τους αρμόδιους). Τώρα η πόλη φιγουράρει στην πρώτη θέση παραβάσεων από εργαζόμενους -που όντας ανεμβολίαστοι- αρνούνται να υποβάλλουν στο ηλεκτρονικό σύστημα αποτελέσματα αρνητικών τεστ για να συνεχίσουν την εργασία τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας από ηλεκτρονικούς ελέγχους διασταύρωσης η Νέα Ιωνία κατέγραψε το 11% των συνολικών παραβάσεων της χώρας με 2.056 περιπτώσεις.

Τσουχτερά πρόστιμα στη Νέα Ιωνία

Η θλιβερή πρωτιά της πόλης μας εγείρει μία σειρά ερωτημάτων για τα κίνητρα των απείθαρχων υπαλλήλων.
Το σύστημα της ηλεκτρονικής διασταύρωσης εντόπισε παραβάσεις σε 60 περιοχές της χώρας για το διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου. Στο σύνολο καταγράφηκαν 18.789 παραβάσεις και ξεκίνησε η βεβαίωση των σχετικών προστίμων.
Η κλιμάκωση των ποσών είναι σταδιακή καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που θα σταλεί πρόστιμο 150 ευρώ για μισθωτό μερικής απασχόλησης, που δεν κατέθεσε μόνο ένα τεστ και φτάνουν έως και τα 1.800 ευρώ για εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης που υποχρεούνταν να κάνει έξι τεστ για το συγκεκριμένο διάστημα ελέγχου και δεν κατέθεσε κανένα.

Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας

Στην αρχή της εβδομάδας η Επιθεώρηση Εργασίας της Νέας Ιωνίας θα αποστείλει ειδοποιήτηρια με τη βεβαίωση των προστίμων στους αμελείς εργαζόμενους, που δεν δήλωσαν αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου για Covid19.
Δυστυχώς, στη Νέα Ιωνία τα πρόστιμα πέφτουν …βροχή, καθώς εντοπίστηκαν 2.056 παραβάσεις, δηλαδή το 11% των παραβάσεων όλης της Ελλάδας.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ 18/10-24/10 25/10-31/10 1/11-7/11 ΣΥΝΟΛΑ

To μέγεθος της παραβατικότητας γίνεται αντιληπτό αν σκεφτεί κάποιος πως δεύτερη θέση κατέχει στη λίστα ολόκληρος ο ανατολικός τομέας Αθηνών με μόλις 1.773 παραβάσεις στο διάστημα που προαναφέραμε ενώ ολόκληρη η Θεσσαλονίκη ή ο Πειραίάς δεν έχουν ούτε το 1/3 των παραβάσεων που καταγράφει η Νέα Ιωνία.