Ανοίγει ο δρόμος για την Υπεραγορά Σκλαβενίτη στην πρώην Renault

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν τα σχέδια για την Υπεραγορά Σκλαβενίτη και την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην Renault στη Νέα Φιλαδέλφεια, που εξαγοράστηκε πέρυσι από τον όμιλο Σκλαβενίτη έναντι 11.2 εκατομμυρίων ευρώ.
Χθες εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, κατόπιν συνεδρίασης υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, η αρχιτεκτονική μελέτη για «αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου έκθεσης αυτοκινήτων με αποθήκες και χώρους στάθμευσης, σε κτίριο υπεραγοράς με παιδότοπο και εστιατόριο» σε ακίνητο της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, αφορά στην αλλαγή χρήσης με νέες διαρρυθμίσεις σε υφιστάμενο κτίριο επί των οδών Σκρα, Θεσσαλονίκης και Λαχανά, στη Νέα Φιλαδέλφεια (πρώην Renault). Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 7.358,74 τ.μ.

Τι αλλαγές θα γίνουν στην Υπεραγορά Σκλαβενίτη

Προβλέπεται η αλλαγή σε χρήση υπεραγοράς στο ισόγειο και Α΄ όροφο, γραφεία στον ημιώροφο, μηχανολογικούς χώρους και αποθήκη στο υφιστάμενο υπόγειο. Ακόμη, προστίθεται υπόγειος χώρος στάθμευσης και βοηθητικοί χώροι επάνω από τμήμα του υφιστάμενου υπογείου. Οι χώροι στάθμευσης προβλέπονται στο δώμα, στα υπόγεια και στον περιβάλλοντα χώρο. Για την πρόσβαση στο δώμα και το υπόγειο, προβλέπονται νέες ράμπες κυκλοφορίας οχημάτων πελατών.

Τέλος, στο δώμα του κτιρίου κατασκευάζεται σκίαστρο, σε τμήμα των θέσεων στάθμευσης. Στην οροφή της κατασκευής τοποθετούνται φωτοβολταϊκές συστοιχίες και σε καθορισμένα σημεία του δώματος προβλέπεται φύτευση με χαμηλούς θάμνους και αρωματικά φυτά.

Από τον Μανιατόπουλο στον Σκλαβενίτη

Θυμίζουμε ότι ο πλειστηριασμός για το ακίνητο της Νέας Φιλαδέλφειας (το οποίο παλαιότερα ανήκε στην Mava Εμποροβιοχανική, του Αλέξανδρου Μανιατόπουλου) έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021 με επισπεύδουσα την Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,05 εκατ. ευρώ, με την Σκλαβενίτης τελικά να το αποκτά αντί τιμήματος 11,2 εκατ. ευρώ.