Ακύρωσαν το παγκόσμιο ρεκόρ του Τεντόγλου για το χρώμα των παπουτσιών & το ξεπέρασε

Ιπτάμενος κυριολεκτικά έγινε πριν λίγες ώρες ο Μίλτος Τεντόγλου, καθώς ο υπέροχος Έλληνας αθλητής πείσμωσε και απάντησε στην παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, που ακύρωσε το χθεσινό παγκόσμιο ρεκόρ του με … ένα νέο και καλύτερο.

Mε άλμα στα 8,41 μέτρα ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε νέο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος, λίγες ώρες αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) ακύρωσε το προηγούμενο ρεκόρ του (8,40μ.).

Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου βασίστηκε στο γεγονός ότι το μοντέλο παπουτσιού που φορούσε ο Τεντόγλου δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιηθεί σε αγώνα μήκους.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης έδειξε αποφασισμένος να πάρει πίσω την πρωτιά και πέτυχε το κορυφαίο άλμα στον κόσμο για το 2023 με τα ίδια παπούτσια, σε άλλο χρώμα.

Μίλτος Τεντόγλου: Μπορώ να πηδήξω 8.40 μ. όποτε θέλω

«Μπορώ να πηδήξω 8,40 μ. όποτε θέλω», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου όταν η παγκόσμια ομοσπονδία ακύρωσε το άλμα του διότι τα παπούτσια του δεν ήταν εγκεκριμένα για αγώνες, και λίγες ώρες αργότερα πήδηξε 8,41 μ. και έβαλε και πάλι το όνομά του στην κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Σε μίτινγκ που διεξήχθη στο Λιεβέν, ο πρωταθλητής μας κατέκτησε την πρώτη θέση.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στηλίτευσε το γεγονός και συμβούλεψε την παγκόσμια ομοσπονδία να εντάξει στο δυναμικό της έμπειρους ανθρώπους. Μάλιστα, με φωτογραφίες που δημοσίευσε, υπογράμμισε ότι το παπούτσι είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που επιτρέπεται, με μοναδική διαφορά το χρώμα.

«Η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν καμία ιδέα από παπούτσια και το άθλημα. Και αποφασίζουν εκείνοι ποια παπούτσια είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές για μένα. Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40 μ., μπορώ να πηδήξω τόσο όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση του Μίλτου Τεντόγλου βρήκε σύμφωνους πολλούς κορυφαίους αθλητές, οι οποίοι με αναρτήσεις τους τάχθηκαν στο πλευρό του ολυμπιονίκη.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων & Εφημερίδα Καθημερινή