Έρευνα στο Αρσάκειο μετά το άγριο bullying για ευθύνες μαθητών και εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση για το σοκαριστικό επεισόδιο bullying σε βάρος 15χρονου μαθητή από συμμαθητές του στο Αρσάκειο Ψυχικού οι οποίοι του τύλιξαν τον λαιμό με πετονιά, εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας (3/4) η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία.

Στην ανακοίνωση προς τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στο Αρσάκειο η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία αναφέρει ότι «θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων)».

Παράλληλα η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία υπέβαλε κατεπείγον αίτημα για ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για το περιστατικό στο Αρσάκειο

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο άγριο περιστατικό βίας ανηλίκων στο Αρσάκειο

«Τον περικύκλωσαν, τον ακινητοποίησαν και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, τύλιξαν γύρω από το λαιμό του νήμα πετονιάς, αποπειράθηκαν να το τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά τη διάρκεια της πράξης γελούσαν σε βάρος του…».

Αυτές είναι οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την υπόθεση με το άγριο bullying με θύμα τον 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο, όπως προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Μια φρικτή ιστορία που έλαβε χωρα μεσα σε σχολειο, με τον 15χρονο μαθητή να δέχεται το βασανιστήριο απο την παρέα των εξι συμμαθητών του, ανάμεσα τους και ένα κορίτσι!

Όπως αναφέρεται, το σκηνικό του τρόμου στήθηκε ως εξής: «Κατά το πρωινό ημερήσιο πρόγραμμα της 31ης Μαρτίου 2023 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του διαλειμματος, οι ανωτέρω ανήλικοι ευρισκόμενοι εντός της σχολικής αίθουσας, ενεργώντας από κοινού, περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν τον ανήλικο συμμαθητή τους και καταγγέλλοντα, και στη συνέχεια μην μπορώντας ο ίδιος να αντιδράσει, χρησιμοποιώντας νήμα πετονιάς, τον τύλιξαν με αυτό στο λαιμό του, ενώ αποπειράθηκαν να το τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας σε αυτόν, σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά την διάρκεια της πράξης οι ανωτέρω ανήλικοι γελούσαν σε βάρος του, ενώ υπήρχαν και άλλα παιδιά στην αίθουσα που παρακολουθούσαν την πράξη.

Απογευματινές και βραδινές ώρες 1ης Απριλίου 2023, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της υπηρεσίας μας, εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλικων τέσσερις ανήλικοι (σ.σ ανάμεσα τους και η μαθήτρια), οι οποίοι και συνελήφθησαν για τις ανωτέρω πράξεις. Οι άλλοι δύο παρά τις αναζητήσεις δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του στο πλαίσιο του αυτοφώρου».

Οι ανήλικοι, αφού εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς και έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις, αφέθησαν ελεύθεροι: «Για τα προαναφερόμενα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αρμόδια για θέματα ανηλίκων, η οποία παρήγγειλε την μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας και την άμεση υποβολή της δικογραφίας καθώς και την διενέργεια αυστηρών συστάσεων στους γονείς και στους ανήλικους. Οι ανήλικοι αφού εξετάστηκαν σχετικά, αποχώρησαν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θύμα, ο 15χρονος μαθητής ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση εξετάστηκε μετά από σχετική παραγγελία από ιατροδικαστή όπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα ευρήματα στο σώμα του «κουμπώνουν» με την καταγγελία: «Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου, όπου διαπιστώθηκαν επιφανειακά τραύματα, συμβατά με τις καταγγελλόμενες πράξεις».