Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν τείχη που υψώνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στα σύνορά του

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός τείχους σε διάφορα σημεία κοντά στα σύνορα της με την Νότια Κορέα. Τα πλάνα που διέρρευσαν και αναλύθηκαν από το BBC Verify, δείχνουν ότι μία έκταση εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης έχει καθαριστεί, πράγμα που θα μπορούσε κάλλιστα να συνιστά παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ της Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η πρόσφατη δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας είναι «ασυνήθιστη», σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, και έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η μόνη υπόθεση που μπορεί να γίνει εδώ είναι ότι η Πιονγιάνγκ επιδιώκει την ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας και των οχυρώσεων της κατά μήκος των συνόρων της με τη Νότια Κορέα.

Σημειώνεται δε ότι η DMZ είναι μια νεκρή ζώνη πλάτους 4 χιλιομέτρων μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε πόλεμο, αφού δεν υπέγραψαν ποτέ συνθήκη ειρήνης. Η DMZ χωρίζεται στα δύο, με κάθε πλευρά να ελέγχεται από τα αντίστοιχα έθνη.

Spotlight