To Χόλυγουντ αποχαιρετά τον σπουδαίο Ντόναλντ Σάδερλαντ, που “έφυγε” στα 88 του χρόνια

Ο κόσμος του Χόλιγουντ αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό Ντόναλντ Σάδερλαντ που πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Μεταξύ άλλων, το «αντίο» τους στα social media έστειλαν ο γιος του Κίφερ Σάδερλαντ και μερικοί από τους ανθρώπους που συνεργάστηκε.

Ο Κίφερ Σάδερλαντ τον αποκάλεσε «έναν από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου». Ειδικότερα, έγραψε στο Twitter: «Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».

Η Έλεν Μίρεν, η οποία πρωταγωνίστησε μαζί του στο «The Leisure Seeker» ανέφερε σε δήλωσή της, σύμφωνα με το Variety: «Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ ήταν ένας από τους πιο έξυπνους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκα ποτέ. Είχε υπέροχο διερευνητικό μυαλό και ευρεία γνώση σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Συνδύασε αυτή τη μεγάλη ευφυΐα με μια βαθιά ευαισθησία και με μια σοβαρότητα για το επάγγελμά του ως ηθοποιός. Όλα αυτά τον έκαναν να γίνει ο θρύλος του κινηματογράφου που έγινε. Ήταν συνάδελφός μου και έγινε φίλος μου. Θα μου λείψει η παρουσία του σε αυτόν τον κόσμο».

Ο παραγωγός, ηθοποιός και σκηνοθέτης του «Baby Driver» του 2017, Έντγκαρ Ράιτ, με ανάρτησή του στο X, επαίνεσε την κληρονομιά του Σάδερλαντ στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη ο μεγάλος Ντόναλντ Σάδερλαντ, ένας αγαπημένος ηθοποιός και πάντα συναρπαστική παρουσία στην οθόνη. Πρωταγωνίστησε σε δύο από τις πολύ αγαπημένες και πιο επιδραστικές μου ταινίες – το “Don’t Look Now” και το “Invasion Of The Bodysnatchers” του 1978» έγραψε ο Ράιτ στο Twitter. «Αλλά αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τη θρυλική φιλμογραφία του. μια αστεία, λακωνική, αλλά και έντονη και δραματική παρουσία σε τόσες πολλές αξιομνημόνευτες ταινίες

Spotlight