STEM 2024: Παιδιά από τη Νέα Ιωνία έφτιαξαν φωτεινό σηματοδότη για ΑμΕΑ

Μία χρήσιμη εφαρμογή ρομποτικής παρουσίασαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής στον χώρο του ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι 6 μαθήτριες και μαθητές από το 9ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Ιωνία..

Όπως αναφέρει η εκπαιδευτικός τους Δέσποινα Μπάρμπαρη “το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024, εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά το 9ο Δημοτικό Σχολείο στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής στον χώρο του ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι από 6 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.

Συμμετείχαμε παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχαμε στη διάθεση μας (μόλις 5 μαθήματα-συναντήσεις) με το έργο “Φανάρι ρύθμισης κυκλοφορίας με διάβαση πεζών σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας“, το οποίο ήταν χρήσιμο και για άτομα με προβλήματα όρασης (διέθετε ηχητικό σήμα) ή με προβλήματα ακοής (διέθετε οπτικό σήμα).

Δεν συμμετείχαμε στο διαγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης αλλά στο εκθεσιακό, χρησιμοποιώντας τα κιτ ρομποτικής που μας χορηγήθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων στο πλαίσιο της δράσης: “1821 – Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση“. 

Αποκτήσαμε εμπειρία, γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε με μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων. Ανταλλάξαμε απόψεις και πήραμε ιδέες και έμπνευση για νέα έργα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης.