Pantone: Ποιο όρισε ως “χρώμα της χρονιάς” για το 2024

Το Peach fuzz, μια απαλή απόχρωση ροδακινί είναι το χρώμα της χρονιάς του 2024, σύμφωνα με την Pantone. 

Για 25η φορά η Pantone επέλεξε ένα χρώμα για την επόμενη χρονιά. Το Peach fuzz είναι μια «βελούδινη, απαλή απόχρωση του ροδακινί», που «εμπλουτίζει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή». 

Pantone: Ποιο όρισε ως "χρώμα της χρονιάς" για το 2024

«Αιχμαλωτίζει την επιθυμία μας να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», αναφέρει ακόμη η Pantone για το χρώμα του 2024, που διαδέχεται το Viva Magenta. 

«Αντλώντας παρηγοριά από το Peach fuzz μπορούμε να βρούμε γαλήνη εκ των έσω, επηρεάζοντας την ευημερία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας. 

«Είναι ένα χρώμα του οποίου η ζεστασιά και η φιλόξενη αγκαλιά μεταφέρει ένα μήνυμα συμπόνιας, η ευαισθησία του φέρνει τους ανθρώπους κοντά και εμπλουτίζει την ψυχή», συμπλήρωσε. 

Ποιος διαλέγει το χρώμα της χρονιάς

Η απάντηση είναι: η Pantone. Το σύστημα χρωμάτων Pantone είναι το πιο σημαντικό σύστημα αντιστοίχισης χρωμάτων στον κόσμο. Ξεκίνησε το 1963 για να λύσει το πρόβλημα της περίπλοκης αντιστοίχισης χρωμάτων στη βιομηχανία εκτύπωσης.

Αμέσως μετά, η Pantone έγινε ο ευκολότερος και απλούστερος τρόπος ταξινόμησης, επικοινωνίας και αντιστοίχισης χρωμάτων, με τη χρήση ενός καταλόγου χρωμάτων που γινόταν όλο και περισσότερο η νέα κοινή γλώσσα συνεννόησης για το χρώμα, διεθνώς.

Σε κάθε χρώμα, σε κάθε τόνο και απόχρωση, η Pantone έδωσε ένα αριθμό για να το ταξινομήσει. Έκτοτε, η Pantone είναι το βασικό σύστημα αντιστοίχισης χρωμάτων όχι μόνο για τη βιομηχανία σχεδιασμού αλλά και για κατασκευαστές χρωμάτων, υφασμάτων και πλαστικών. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η Pantone επιλέγει το χρώμα της χρονιάς, επηρρεάζοντας τη βιομηχανία της μόδας, της διακόσμησης και όλες τις τάσεις design & life style διεθνώς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: