Opinion Poll: Δημοσκόπηση φέρνει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη

Δημοσκόπηση που καταγράφει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό διενήργησε η Opinion Poll, καθώς η ΝΔ παραμένει πρώτη, αλλά το ΠΑΣΟΚ πέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση.

Πρόκειται για το πολιτικό βαρόμετρο που παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Opinion Poll, Ζαχαρία Ζούπη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24 με τον Βασίλη Τσεκούρα.

Είναι η πρώτη πανελλαδική έρευνα (ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τις αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα της αντιπολίτευσης και αποτυπώνει:

Ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθούν να κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό, παρά τις ενστάσεις που καταγράφονται από τους πολίτες, κυρίως για την ακρίβεια.
Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροεί και δημοσκοπικά, χάνοντας τη δεύτερη θέση. Δίνει την αίσθηση ότι αποσυντίθεται και τροφοδοτεί άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.
Ότι το ΠΑΣΟΚ περνά για πρώτη φορά από το 2012 (!) σε δημοσκόπηση στη δεύτερη θέση, επωφελούμενο της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Opinion Poll: Δημοσκόπηση φέρνει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρόθεση ψήφου
Σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,1%, με απόσταση 18,2 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, που αυτή τη φορά είναι το ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκεται στο 12,9% και περνά τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, που συγκεντρώνει 11,9%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και η Νίκη με 3,2%.