Microsoft Office Specialist: Μαθητές από Αγία Παρασκευή και Παλλήνη οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές

Το Microsoft Office Specialist είναι ο επίσημος διαγωνισμός δεξιοτήτων στο Microsoft Office και ο μοναδικός που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Από το 2002 μέχρι και σήμερα, το παγκόσμιο πρωτάθλημα φιλοξενεί τους καλύτερους κάθε χώρας σε Word, Excel & PowerPoint στον παγκόσμιο τελικό για τις προαναφερόμενες ψηφιακές δεξιότητες.

Φέτος δυο μαθητές γυμνασίου και μια φοιτήτρια πληροφορικής, είναι οι τρείς Έλληνες που θα εκπροσωπήσουν φέτος τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist που θα διεξαχθεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την Αλκμήνη Γαϊταντζή από την Καβάλα, την Σοφία – Χαραλαμπία Γαλανοπούλου από την Αγία Παρασκευή Αττικής και τον Σωτήρη Κούρο από την Παλλήνη Αττικής. Τα τρία παιδιά κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο σε κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες (Excel, PowerPoint και Word αντίστοιχα) στον 21ο πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, στην Στέγη Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ποιοι είναι οι βραβευμένοι μαθητές
Η Αλκμήνη Γαϊταντζή από την Καβάλα είναι φοιτήτρια Πληροφορικής στο Διεθνές Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.). Ήταν φιναλίστ για τρεις συνεχόμενες φορές στους εθνικούς τελικούς αγώνες του Excel, ενώ το 2019 είχε διακριθεί κατακτώντας την 8η θέση. Το 2022 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και φέτος κατάφερε να διακριθεί κερδίζοντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Η Σοφία – Χαραλαμπία Γαλανοπούλου, από την Αγία Παρασκευή Αττικής, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Word στον πανελλήνιο διαγωνισμό και είναι η νέα χρυσή πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η Σοφία- Χαραλαμπία είναι μαθήτρια της Α’ τάξης γυμνασίου, της Ελληνικής Παιδείας, παραρτήματος Ηρακλείου.

O Σωτήρης Κούρος είναι μαθητής της Γ΄ τάξης στο 2ο γυμνάσιο Παλλήνης και είναι ο νέος χρυσός πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία PowerPoint, που μαζί με τα άλλα δυο παιδιά θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist.

Οι τρεις πανελλήνιοι πρωταθλητές της Microsoft κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο, ο καθένας στην κατηγορία του, ανάμεσα στους εκατό καλύτερους απ’ όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής, για κορίτσια και αγόρια από κάθε γωνιά του πλανήτη, που φέτος θα τη ζήσουν η Αλκμήνη, η Σοφία – Χαραλαμπία και ο Τάσος που θα ταξιδεύσουν στη Φλόριντα τον ΗΠΑ με όλα τα έξοδα πληρωμένα για τον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Ιουλίου με 1 Αυγούστου.