L’Oréal: Ο κολοσσός της ομορφιάς, που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, εξαγόρασε Avon και Body Shop

Η L’Oréal, ο γαλλικός κολοσσός της ομορφιάς, που έχει επιλέξει τη Νέα Ιωνία για τα κεντρικά της γραφεία στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα deal, που την εδραιώνει ως ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των καλλυντικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η L’Oréal αγοράζει την αυστραλιανή Aesop σε μια συμφωνία που την αποτιμά στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πώληση ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τη μητρική εταιρεία της Aesop, τη βραζιλιάνικη εταιρεία Natura & Co, στην οποία ανήκουν επίσης οι εταιρείες The Body Shop και Avon.

H εξαγορά φέρνει την Aesop, η οποία είναι γνωστή για τα πολυτελή προϊόντα περιποίησης του δέρματος και του σώματος, κάτω από την ίδια ομπρέλα με μάρκες όπως η Garnier και η Maybelline.

Η Aesop ιδρύθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1987. Η Natura απέκτησε το 65% των μετοχών της εταιρείας το 2012 και την εξαγόρασε επίσημα το 2016.

Η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της σε 29 χώρες. Η μάρκα ευελπιστεί να προωθηθεί περαιτέρω στην ηπειρωτική Κίνα κυρίως, όπου άνοιξε τα πρώτα της καταστήματα πέρυσι.

«Η Aesop αξιοποιεί όλα τα σημερινά ανοδικά ρεύματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της L’Oréal, Nicolas Hieronimus, στην ανακοίνωση. «Η L’Oréal θα συμβάλει στην απελευθέρωση των τεράστιων δυνατοτήτων ανάπτυξής της, ιδίως στην Κίνα και στο ταξιδιωτικό λιανεμπόριο».