Jobmatch: Ψηφιακή εφαρμογή “γεφυρώνει” θέσεις εργασίας στον Τουρισμό

Λίας συντόμως, η ΔΥΠΑ θα ενεργοποιήσει μια νέα πλατφόρμα Jobmatch για την κάλυψη των 50.000 κενών θέσεων εργασίας που καταγράφονται  στον τομέα του τουρισμού. Στόχος της πλατφόρμας είναι να ενισχύει το λεγόμενο job match ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο.

Πιο συγκεκριμένα θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο, αφού κατεβάσει την εφαρμογή jobmatch από το App Store ή το playstore και ολοκληρώσει το προφίλ του, να διαμορφώσει με τη χρήση φίλτρων τις επιλογές του, όπως τι επαγγέλματα θέλει και μπορεί να κάνει, σε ποιο ωράριο, σε ποια περιοχή, αλλά και σε τί εύρος μισθού.

Jobmatch: Ψηφιακή εφαρμογή "γεφυρώνει" εργοδότες και εργαζόμενους στον Τουρισμό

Ταυτόχρονα οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να κάνουν άμεσα σύνδεση  (match) με τον εργαζόμενο στην θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάση της περιοχής της επιχείρησης τους, του εύρους μισθού και της αξιολόγησης τους.

Στην συνέχεια εφόσον υπάρξει αντιστοίχιση εργαζόμενου με εργοδότη άμεσα θα κλείνεται ραντεβού για συνέντευξη είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε τηλεφωνικά σε λιγότερο από 4 λεπτά.

Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή από την ΔΥΠΑ για τους κλάδους προσωρινής αλλά και μόνιμης εργασίας για εστίαση και τουρισμό η οποία  εφαρμόζεται για πρώτη φορά με αίτηση του εργαζόμενου.

Υπενθυμίζουμε ότι μια ανάλογη προσπάθεια είχε εφαρμοστεί και το 2022 με πενιχρά αποτελέσματα καθώς δικαίωμα εισόδου στην πλατφόρμα είχαν μόνο οι επιχειρήσεις οι οποίες παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό δεν ανταποκρίθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων οι ελλείψεις ανέρχονται σε 53.000 και μαζί με τις κενές θέσεις στην εστίαση φτάνουν συνολικά τις 80.000.