Famagusta: Τι σημαίνει ο τίτλος της νέας τηλεοπτικής σειράς του Mega που καθηλώνει

Πρεμιέρα έκανε, το βράδυ της Κυριακής (21/1), η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική σειρά «Famagusta». Οι ερμηνείες, η μουσική, η σκηνοθεσία, οι δραματικές σκηνές καθώς και το γεγονός πως όλα αυτά βασίζονται σε μια πραγματική ιστορία, κατάφεραν να συγκινήσουν τους θεατές. Η εμβληματική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη δίνει φωνή στο πρωτότυπο τραγούδι που ντύνει μουσικά τη νέα σειρά του MEGA.

Η δραματική σειρά «Famagusta» έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο «σκοτεινό» 1974 και την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Famagusta είναι η φράγκικη ονομασία για την Αμμόχωστο, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

Η υπόθεση της Famagusta

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειας του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του.

Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς «Famagusta». Τα γυρίσματα της σειράς του MEGA πραγματοποιήθηκαν σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο. 

Τα ιστορικά γεγονότα στην Κύπρο

Μια ημέρα πριν την γιορτή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου 1974, ο χρόνος παγώνει για πάντα στην πόλη της Αμμοχώστου. Η κυπριακή πόλη θρηνεί περισσότερους από 3.000 Ελληνοκυπρίους.

Ο «σκοτεινός» εκείνος Αύγουστος μετέτρεψε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη – φάντασμα. Η δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο, ο «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους – ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ