ABBA: Δυναμικό come back με νέο CD & Abba-tars

Ψηφιακές συναυλίες, Abba-tars και εικόνες από το μέλλον, υπόσχονται οι ABBA, με τη βοήθεια του Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη George Loucas. Το συγκρότημα φαινόμενο, που τάραξε πριν από 47 χρόνια τον πλανήτη με την εμφάνισή του στη Eurovision, επιστρέφει με νέο άλμπουμ την Παρασκευή. Και συνάμα υπόσχεται να μας δώσει εικόνες φουτουριστικές, καθώς σύντομα στις συναυλίες του θα πρωταγωνιστούν επί σκηνής εικονικά ολογράμματα των τραγουδιστών.

Τα 10 νέα τραγούδια των ΑΒΒΑ θα παιχτούν σε εικονική συναυλία του συγκροτήματος, με τίτλο «Abba Voyage», που θα παρουσιαστεί του χρόνου, σε μια ειδικά κατασκευασμένη αρένα στο Λονδίνο.

Abba-tars
Abba-tars: Ψηφιακά ολογράμματα των Abba

Επί σκηνής έξι νύχτες την εβδομάδα θα εμφανίζονται οι ψηφιακές εκδόσεις των μελών της μπάντας, συνοδευόμενες από ένα ζωντανό συγκρότημα 10 ατόμων που θα ερμηνεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Τα εισιτήρια θα ξεκινούν από 21 λίρες, με τη βραδιά των εγκαινίων να έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου του 2022.

Τα λεγόμενα «Abba-tars», οι ψηφιακές δηλαδή εκδοχές των μελών, σχεδιάστηκαν από την Industrial Light and Magic-την εταιρεία οπτικών εφέ που ιδρύθηκε από τον ελληνικής καταγωγής (από την Πελοπόννησο) δημιουργό του “Star Wars” George Lucas.

Abba-tars & πως προέκυψε το όνομά τους

Οι ABBA είναι οι Άνι-Φρίντ Λύνγκσταντ, Μπένι Άντερσον, Ανιέτα Φέλτσκογκ και Μπιορν Ουλβίους. Έγιναν γνωστοί όταν το 1974 κέρδισαν τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «Waterloo», που θεωρείται το καλύτερο τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού.
Tο όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τα αρχικά των 4 μικρών ονομάτων των μελών του (Agnetha, Björn, Benny και Anni-Frid).

Όταν το συγκρότημα έκανε την εμφάνισή του στη μουσική σκηνή αποτελούνταν από δύο παντρεμένα ζευγάρια. Όταν -10 χρόνια μετά- το συγκρότημα διαλύθηκε παρά την τεράστια επιτυχία του και τα δύο ζευγάρια είχαν πάρει διαζύγιο.

Οι ΑΒΒΑ θεωρούνται ποπ φαινόμενο, καθώς τα τραγούδια τους έχουν πουλήσει περισσότερους από 385 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο.