3ο Forum του Σ.Π.Α.Υ. – 80 Δήμοι συζητούν για Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές Πόλεις

Πάνω από 80 δήμοι θα συμμετάσχουν  στο 3ο Forum του Σ.Π.Α.Υ. (Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές Πόλεις: Το Μέλλον της Αυτοδιοίκησης», που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου 2024 στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.

Οι διαρκώς αυξανόμενες δηλώσεις  συμμετοχής Δημάρχων και αυτοδιοικητικών φορέων, από όλη την Ελλάδα,  αναγκάζουν τους διοργανωτές του Φόρουμ να επεκτείνουν τις εργασίες του σε τρεις μέρες αντί διημέρου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα γίνει εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων το πώς οι Δήμοι πρέπει να αντιμετωπίζουν, να προσαρμόζονται και να ανακάμπτουν από διάφορες μορφές κρίσεων, ιδιαίτερα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, μέσω της ανθεκτικότητας σε φυσικές καταστροφές σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Μέσα στα σχέδια του προέδρου του ΣΠΑΥ και δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, είναι η   δημιουργία πρότυπου αυτοδιοικητικού κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης & τεχνολογίας. Θα αποτελεί πεδίο επιστημονικής έρευνας, μελέτης του περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και διαχείρισης κρίσεων και βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες: εκπαίδευση, τεχνολογία και ερευνα.