100 χρόνια Νέα Ιωνία: Η παράσταση που χώρεσε όλη την προσφορά της πόλης (βίντεο)

Χωράνε 100 χρόνια Νέα Ιωνία σε μία παράσταση; Η σκηνοθέτις Σοφία Σπυράτου και ο Δήμος Νέας Ιωνίας είπαν “ναι” και την κατάφασή τους δυνάμωσαν 350 εθελοντές από τα Σωματεία και τους Συλλόγους της πόλης.

Έτσι, στην επέτειο των 100 χρόνων, το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου το Δημοτικό Στάδιο στη Νέα Ιωνία γέμισε με χιλιάδες κόσμου που έζησαν μία συγκλονιστική εμπειρία.

Ένας αιώνας με τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της ανθρωπότητας και του τόπου, πέρασαν από τη σκηνή και έδειξαν σε όλους πως η Νέα Ιωνία είναι ο ανθεκτικός κρίκος μιας αλυσίδας, που σφυρηλάτησαν σκληρές δοκιμασίες.

Προσφυγιά, διωγμός, απελπισίες, πείνα, φτώχεια, πόλεμος αλλά συνάμα και σχέδια, ελπίδα, αγάπη, προκοπή και δίψα για ζωή. “Η γειτονιά των θαυμάτων” όπως ονομάστηκε η παράσταση για το ιστορικό ιωβηλαίο στη Νέα Ιωνία έδειξε με τον πλέον συγκινητικό τρόπο την ανθεκτική πρώτη ύλη της πόλης: το πείσμα και τη θέληση για ανάπτυξη και προκοπή.

Επί σκηνής 350 υπέροχοι άνθρωποι -που όντας μη επαγγελματίες ηθοποιοί και χορευτές- έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δούλεψαν σκληρά για να υποστηρίξουν μία παράσταση που θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων.

100 χρόνια Νέα Ιωνία: Η παράσταση που χώρεσε όλη την προσφορά της πόλης

Κορυφαία η συμβολή επίσης, της ζωντανής ορχήστρας με τις ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη, που πλαισίωσαν τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μπάμπη Βελισσάριο, τη Χριστιάνα Γαλιάτσου, την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τον Πασχάλη Τσαρούχα.

100 χρόνια Νέα Ιωνία: Η παράσταση που χώρεσε όλη την προσφορά της πόλης

Στα εντυπωσιακά video art έβαλε τη σφραγίδα του ο Νίκος Σούλης, τα κοστούμια της παράστασης φρόντισε ο Γιώργος Σεγρεδάκης και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Περικλής Μαθιέλλης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη, Βασίλης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Κεχρής, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, οι βουλεύτριες του Βόρειου Τομέα Ζωή Ράπτη και Αφροδίτη Κτενά, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων.

Στο σύντομο χαιρετισμό της στην έναρξη της εκδήλωσης η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όσους δούλεψαν για αυτή τη μεγαλειώδη παράσταση. “Ζούμε σε μία πόλη, που είναι πλασμένη από ιστορικές προκλήσεις. 100 χρόνια και …συνεχίζουμε”.