100 χρόνια Νέα Ιωνία: Εγκαινιάστηκε το μνημείο του θεμέλιου λίθου της πόλης (εικόνες)

100 χρόνια Νέα Ιωνία: Εγκαίνια μνημείου του θεμέλιου λίθου στη Νέα Ιωνία έγιναν το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Ο λίθος συμβολίζει την ιστορική μνήμη της πόλης που 100 χρόνια πριν, στις 30 Ιουνίου του 1923, ο Νικόλαος Πλαστήρας εγκαινίασε και πάνω της οι Μικρασιάτες πρόσφυγες έχτισαν ζωή, προκοπή και ανάπτυξη, για να φτάσουμε ένα αιώνα μετά, στη σημερινή Νέα Ιωνία του 21ου αιώνα.

Προηγήθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τα 100 χρόνια από την θεμελίωση της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τα 100 χρόνια.

Στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων τοποθετήθηκε το δεύτερο σιντριβάνι της πόλης

Δεύτερο συντριβάνι τοποθετήθηκε στη Νέα Ιωνία. Στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων

Το απόγευμα θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με την Μητρόπολη προγραμματίζονται:

  • Ώρα 7.00μ.μ.: Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον και των Αγίων Αναργύρων. Ακολούθως, θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στους Αγίους Θαυματουργούς και Ιαματικούς Αναργύρους.
  • Ώρα 9:00μ.μ.: Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την θεμελίωση της πόλεως της Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή τοπικών χορευτικών συλλόγων στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού.