Ψυχικό: Θερμή υποδοχή από το Δήμαρχο στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Στίβου ΑμεΑ Νάσο Γκαβέλα

Το Χρυσό παιδί από το Νέο Ψυχικό, ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Τόκιο και δις Παγκόσμιος Ρέκορντμαν, Νάσος Γκαβέλας πέτυχε μία ακόμη λαμπρή επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι. Με χρόνο 10,93 και συμπλήρωση του triple crown, καθώς είναι και Πρωταθλητής Ευρώπης!

Κέρδισε έτσι επάξια και το εισιτήριό του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπου θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην κατηγορία T11.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού υποδέχτηκε τον αθλητή στο αεροδρόμιο και απέδωσε εύσημα στον ίδιο, τον προπονητή του Νέστορα Κολοβό και τον οδηγό του Δημήτρη Χρυσαφή.

“Η δύναμη της ψυχής και το σθένος απέναντι στης δυσκολίες της ζωής, είναι παράδειγμα προς μίμηση” δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης!

Ο 24χρονος Νάσος Γκαβέλας από μικρός ήθελε να γίνει ένας επιτυχημένος ποδοσφαιριστής. Αλλά μια κληρονομική νόσος -του Stargardt- του στέρησε την όραση και το όνειρό του. Βρήκε ένα άλλο, που μπορούσε να πραγματοποιήσει με τα «μάτια της ψυχής του»: να νικήσει την κακή του μοίρα. Και τα κατάφερε!

Δεν βλέπει πρόσωπα και πράγματα, παρά μόνο σκιές, και από τα δύο μάτια. Ατενίζει, όμως, τη ζωή πιο αισιόδοξα από τον καθέναν μας. Αν κάποιος δεν τον γνωρίζει και τον παρατηρήσει από απόσταση, ούτε που θα αντιληφθεί ότι αυτός ο πάντα χαμογελαστός και κεφάτος νέος είναι, σχεδόν, τυφλός.

Ο Νάσος Γκαβέλας μάς συστήθηκε τον Αύγουστο του 2018, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (στα 100 μέτρα) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑμΕΑ του Βερολίνου. Ηταν – δεν ήταν 19 ετών. Τρία χρόνια και μόλις τέσσερις συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες μετά, στο Τόκιο, στέφθηκε «χρυσός» Παραολυμπιονίκης, βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ.

Και τώρα πέτυχε μία ακόμη λαμπρή νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι και κέρδισε επάξια το εισιτήριό του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπου θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην κατηγορία T11.