Ψυχικό: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Αφρικής από το σύλλογο Vana ba Afrika

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Vana Ba Afrika μας καλεί σε μια ανοιξιάτικη γιορτή στο Ψυχικό για να γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα Αφρικής (Africa Day). Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην 1η Πλατεία Ψυχικού (Blue Bell) το Σάββατο 25 Μαΐου (11.00-22.00) και την Κυριακή 26 Μαΐου (11.00-21.00), με ποικίλες δραστηριότητες για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους.

Ιστορίες, τραγούδια, χοροί, έργα Τέχνης και χειροτεχνίες, αλλά και γεύσεις από την αφρικάνικη κουζίνα συνδυάζονται με το face painting σε μοναδικά αφρικάνικα σχέδια.  Το διήμερο φεστιβάλ φιλοξενεί και τον Μαλινέζο μουσικό διεθνούς φήμης, Toumany Diawara.

Όλα αυτά με σκοπό να μοιραστούν μαζί μας τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς της Αφρικής και πάνω από όλα να διασκεδάσουμε.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο. Στο χώρο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και τα έσοδα θα διατεθούν στην κατασκευή μίας τάξης δημοτικού σχολείου στο χωριό Siby, στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής. 

Ο Σύλλογος Vana Ba Afrika (παιδιά της Αφρικής στη γλώσσα Shona της Ζιμπάμπουε) είναι μια ομάδα μεταναστών (1η και 2η γενιάς), προσφύγων και φίλων της Αφρικανικής κουλτούρας, και δραστηριοποιείται στην Αθήνα από το 2013.

Βασικός σκοπός του Συλλόγου είναι αφενός η προώθηση των διαφορετικών πτυχών των Αφρικανικών πολιτισμών και αφετέρου η διεξαγωγή φιλανθρωπικών δράσεων κυρίως σε χώρες της Αφρικής.