e-neaionia

Χιόνια στην Αττική προβλέπουν οι μετεωρολόγοι – Πότε έρχεται η κακοκαιρία

«Ποδαρικό» χειμώνα με χιόνια, προβλέπουν τις τελευταίες ώρες οι μετεωρολόγοι, κάνοντας λόγο για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις.

Μάλιστα, τα μετεωρολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν πως το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται φαίνεται να χτυπά με έντονα φαινόμενα την Αττική.

«Ο χιονιάς δεν θα κρατήσει για πολύ, αλλά το κρύο θα παραμείνει»
Από την Τρίτη (9/1), σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά στο Star, η θερμοκρασία πέφτει κατά 5 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να ενισχύονται και να φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Αναφορικά με τα χιόνια, υπογράμμισε πως ο χιονιάς θα επισκεφθεί αρκετές περιοχές της χώρας. Τα χιόνια δεν θα περιοριστούν στα ορεινά, αλλά θα επεκταθούν και στις ημιορεινές περιοχές, ιδίως σε Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και λιγότερο στην περιοχή της Αττικής.

Τόνισε πως στην Πάρνηθα ίσως να έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις, αλλά το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι τα χιόνια στη Βοιωτία. Κατέληξε πως ο χιονιάς δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει.

Παρόμοια η πρόγνωση και από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο οποίος ανέφερε πως από το απόγευμα της Τρίτης οι βοριάδες θα επιστρέψουν μετά από ημέρες στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κι άλλο. Θα σημειωθούν το βράδυ και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο, πολύ πιθανόν ακόμα και στην Πάρνηθα.